Τα σενάρια για τα επόμενα σημεία διανομής των self test 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα σενάρια για τα επόμενα σημεία διανομής των self test 
Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι κοντά στην επιλογή των σούπερ μάρκετ ως σημείο διάθεσης των self test.

Τα επόμενα σημεία διάθεσης των self test για τον κορονοϊό προς τους πολίτες εξετάζονται από την κυβέρνηση, μετά από την είδηση για τον τερματισμό της δωρεάν διάθεσης των τεστ από τα φαρμακεία μετά από τις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, η κυβέρνηση είναι κοντά στην επιλογή των σούπερ μάρκετ ως σημείο διάθεσης των self test, με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει πως ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί το self test σε ένα ειδικό χώρο, σαν «περίπτερο» μέσα στο κατάστημα.

Εκεί η παρουσία του δεν θα προσμετράται και στα άτομα ανά τετραγωνικό που επιτρέπονται στο σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, είχε σημειώσει πως «η πολιτική δωρεάν διανομής self tests στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας), κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι πολίτες 18 - 30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self tests θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες», επισημαίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider