Ελλάδα
01-06-2021 | 08:26

Βατόπουλος: Μην βιαστούμε να πετάξουμε τις μάσκες

Newsroom
Μοιράσου το
Βατόπουλος: Μην βιαστούμε να πετάξουμε τις μάσκες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα μέσα του καλοκαιριού τοποθετεί το χρονικό πλαίσιο για την επίτευξη της «ανοσίας» έναντι του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ενώ, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας που δεν περιορίζει σημαντικά. «Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν, καθώς κάθε ημέρα γίνονται γύρω στις 100.000 εμβολιασμοί, αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται από τις διαθέσιμες δόσεις, αλλά και τον αριθμό των εμβολιαστών. 

Για τις παρενέργειες από εμβολιασμούς σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς. Εξήγησε ότι στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. «Κάποιος θα πάθε έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 τόνισε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Το νησί που παίρνει τα «εύσημα» στον εμβολιασμό - Ποια έχουν χαμηλή πληρότητα