Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό στην Κρήτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό στην Κρήτη
Στα τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη μετά από χορήγηση του εμβολίου τηςAstraZeneca αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στα τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, που παρουσίασαν άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα», υπογραμίζοντας ότι τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς, συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτοκόλλα.

Σημείωσε δε, ότι δεν δύναται να δώσει απάντηση στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως «όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση».

"Οι επαγγελματίες υγείας έκαναν και κάνουν την δουλειά τους αποδεδειγμένα. Θα περιμένουμε, υπάρχει Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κορυφαίοι έγκριτοι επιστήμονες, θα περιμένουμε και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και αναλόγως θα κινηθούμε, πάντα επιστημονικά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας, δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και για την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας ωστόσο πως ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα και οι πιέσεις στο ΕΣΥ συνεχίζονται.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα, ενώ η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζουν τα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136 και περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, έχοντας λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί το μήνα Ιούνιο.

Κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. (πάνω από εμάς μόνο Μάλτα, Κύπρος και Λουξεμβούργο)», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: «Γρίφος» τα τρία περιστατικά που εμφάνισαν επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό τους στην Κρήτη

Το εμβόλιο της AstraZeneca λειτουργεί καλά και ως επαναληπτική, τρίτη δόση

Ισπανία: Το υπ. Υγείας προτείνει όσοι έκαναν 1η δόση με AstraZeneca να κάνουν 2η με Pfizer

gazzetta
gazzetta reader insider insider