Στο ΣτΕ το σχέδιο για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Θέρμης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ΣτΕ το σχέδιο για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Θέρμης
Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) με το οποίο επέρχεται τροποποίηση του εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του υπ’ αριθμ. 1479Γ αγροτεμαχίου, στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή του Δήμου Θέρμης, για τον καθορισμό κοινωφελών εξυπηρετήσεων (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και παράλληλα καθορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, ενώ δημιουργείται οικοδομικό τετράγωνο με αριθμό 1 και προβλέπεται περιμετρική οδός πλάτους 8 μέτρων.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, στο οικοδομικό τετράγωνο 1 ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,4, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης το 40%, ο συντελεστής κατ' όγκο εκμετάλλευσης 4,40 και οι ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του Ο.Τ. τα 6 μέτρα από την πίσω και πλάγια όρια και τα 12,30 μέτρα από το δρόμο.

Ακόμη, το σχέδιο ΠΔ προβλέπει ότι εάν κατά τις εργασίες-εκσκαφές εντοπιστούν αρχαία, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου. Ακόμη, το σχέδιο ΠΔ προβλέπει ότι πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία, κ.λπ. και ότι τα έργα δεν πρέπει να διαταράξουν και να επιβαρύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τούβλα από ανακυκλωμένο πλαστικό κατασκευάζει Κενυάτισσα μηχανικός

ΕΟΑΝ: Οι πέντε βασικοί άξονες της ανταποδοτικής ανακύκλωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider