Ελλάδα
29-04-2021 | 14:15

Ο ρόλος της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Newsroom
Μοιράσου το
Ο ρόλος της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Από τον Αριστοτέλη και τον Μοντεσκιέ μέχρι τους σύγχρονους φιλοσόφους, πολιτικούς και οικονομικούς επιστήμονες, η διάκριση των εξουσιών αποτελεί την κορωνίδα και τον θεματοφύλακα του πολιτεύματος, εντός του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν υγιείς κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, οδηγώντας στην ευημερία των λαών.

Όσο κι αν αυτό φαίνεται αυτονόητο σήμερα, η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής και ανάγκης μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η ευαίσθητη αυτή προβληματική, η θέση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο  Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικά στην ανάγκη μεταρρύθμισης, με στόχο την προάσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της θα αναφερθεί ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συζήτηση πρόκειται να εξειδικευτεί περαιτέρω στα πάνελ του Φόρουμ με το ρόλο των θεσμών, του Κοινοβουλίου, και την προστασία της Δικαιοσύνης.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πλέον αρμόδιων και κορυφαίων προσωπικοτήτων στο ζήτημα αυτό από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ε.Ε., Αθανάσιο Ράντο, τον Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά και τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ο πολιτισμός ως καταλύτης ευημερίας και ανάπτυξης

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Οι προκλήσεις του συστήματος υγείας μετά την πανδημία

Φόρουμ των Δελφών: Ενέργεια, ο κλάδος των μεγάλων αλλαγών και πόλος έλξης κεφαλαίων

MUST READ

H κυβερνο-ασφάλεια ως κλειδί ανάπτυξης της τεχνολογίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Το ακανθώδες θέμα του ασφαλιστικού στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών