Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Στο 16% η πρόσθεση ψήφου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Στο 16% η πρόσθεση ψήφου
Μεγάλο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 52% έναντι 18.5%(διαφορά 33.5%). 

Προβάδισμα 16% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της OPINION POLL, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36.2% έναντι 20.2% σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Μεγάλο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 52% έναντι 18.5%(διαφορά 33.5%).
Στην κοινωνία φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι έστω με μικρή διαφορά η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Η ικανοποίηση από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση φτάνει στο 51% έναντι ενός 48% που έχει διαφορετική άποψη.

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης του Κράτους και η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής των ελληνοτουρκικών σχέσεων φαίνεται να είναι ισχυρά χαρτιά για την Κυβέρνηση οι τομείς όπου βρίσκονται οι πιο υψηλές επιδόσεις.

Δημοσκόπηση Opinion Poll

Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19-4 έως και τις 24-4. Έπιασε επομένως τις κατ’ αρχήν αντιδράσεις από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τον οδικό χάρτη ανοίγματος επαγγελματικών- κοινωνικών δραστηριοτήτων, την εξαγγελία των οικονομικών μέτρων και σίγουρα τον απόηχο του ανοίγματος λιανεμπορίου και δηλώσεων Δένδια στην Τουρκία μαζί με την επίδραση κι άλλων πολιτικών εξελίξεων.

Διαφαίνεται μια οριακή βελτίωση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, του κλίματος λόγω των μέτρων ανοίγματος, μια σταθερή, σταδιακή μετατόπιση της ανησυχίας στις οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας την στιγμή που ο εμβολιασμός και τα self tests γίνονται αποδεκτά ως οι μόνοι τρόποι μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης της πανδημίας. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα ενισχύεται η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού και η διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εντοπίζεται στο επίπεδο του 16%, κατά 1.4% μειωμένη από τις 2 Μαρτίου οπότε και δημοσιεύτηκε η προηγούμενη έρευνα της OPINION POLL.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider