De Beers & Μποτσουάνα: Χρηματοδότηση $6 δισ. για τη δημιουργία του μεγαλύτερου υπόγειου ορυχείου διαμαντιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
De Beers & Μποτσουάνα: Χρηματοδότηση $6 δισ. για τη δημιουργία του μεγαλύτερου υπόγειου ορυχείου διαμαντιών
Χρηματοδότηση ύψους 6 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία του μεγαλύτερου υπόγειου ορυχείου διαμαντιών από τους De Beers και την Μποτσουάνα.

Στα 6 δισ. δολάρια εκτιμάται η χρηματοδότηση που θα αντλήσει η Debswana Diamond Co. για τη δημιουργία του μεγαλύτερου υπόγειου ορυχείου διαμαντιών, στην Μποτσουάνα, εκεί που ήδη βρίσκεται το πλουσιότερο ορυχείο παγκοσμίως, βάσει της αξίας των προηγούμενων πολύτιμων λίθων.

Το υπόγειο ορυχείο θα έχει τούνελ συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 360 χιλιόμετρα και εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο για παραγωγή μέχρι το 2034, με προοπτική να εξορύχει και να διαθέτει περί τα 9 εκατ. καράτια το χρόνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται το Δ.Σ. της Debswana - το οποίο αποτελείται 50/50 από την διάσημη De Beers Plc η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία, εμπορία και πώληση διαμαντιώ και από το κράτος της Μποτσουάνα - δεν έχουν καταλήξει στον οριστικό τρόπο χρηματοδότησης.

Το ορυχείο Jwaneng, βρίσκεται σε λειτουργία από το 1982 και έχει επεκταθεί αρκετές φορές, καθώς ο όγκος των ορυκτών λίθων μειώνεται από την εξορύξεις. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορυχεία για την De Beers, καθώς το α' τρίμηνο του 2021, παρήγαγε 3,2 εκατ. καράτια, περίπου το 41% της συνολικής παραγωγής του διεθνούς ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider