Ρωσία: Στο επίκεντρο Πούτιν η απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Στο επίκεντρο Πούτιν η απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις για την Ουκρανία
Το συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο της χώρας για να ετοιμαστεί η απάντηση στα μέτρα των Αμερικανών.

Η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις που ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ΗΠΑ για το ζήτημα της έντασης στην ανατολική Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, που συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, με πληροφορίες από το Κρεμλίνο, ο Πούτιν ζήτησε την ετοιμασία μέτρων ώστε να υπάρξει ανταπάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις.

Στην σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΑ Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Αντόν Βάινο, ο γραμματέας του ΣΑ Νικολάι Πατρούσεφ, οι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλοκόλτσεφ, Αμύνης Σεργκέι Σόιγκου, οι αρχηγοί της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) της SVR (Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και Σεργκέι Ναρίσκιν.

Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως «η μακροοικονομική σταθερότητα διασφαλίζεται πλήρως,η ρυθμιστική αρχή μας ενεργεί με φρόνηση, ενεργεί επιτυχώς, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του οικονομικού μας επιτελείου είναι αναγνωρισμένη διεθνώς», προσθέτοντας ότι «δεν βλέπουμε τον λόγο να αμφισβητήσουμε την αποτελεσματικότητά του».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ρωσία θα απαγορεύσει την ναυσιπλοΐα για τα ξένα πολεμικά και κρατικά πλοία σε τρεις θαλάσσιες ζώνες της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που έχει προσαρτήσει η Μόσχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider