«Τσιμπημένος» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τσιμπημένος» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο 
Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία, σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο.

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο τόσο σε ετήσιο όσο και σε μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας την Τρίτη.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% από 0,4% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,5%.

Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 9,1% σε μηνιαίο επίπεδο, ενώ άνοδο 0,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 κατέγραψαν και οι τιμές των τροφίμων.

Σε ετήσιο επίπεδο ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 2,6% από 1,7% τον Μάρτιο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,5%.

Η αύξηση του πληθωρισμού αποδίδεται στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ ενώ δημιουργηθεί ερωτήματα για το εάν η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις για τις πληθωριστικές πιέσεις στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider