«Φρένο» στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη
Την έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρακολούθησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής και έπειτα από την ανακοίνωση των νέων δεδομένων για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εισηγείται, το λιανεμπόριο να παραμείνει κλειστό σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, καθώς νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι από τα 3.080 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, τα 350 επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα 141 στην Αχαΐα και τα 94 στην Κοζάνη.

Επίσης, στις ίδιες περιοχές, ζήτησε να συνεχιστεί η απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ ελήφθη η απόφαση για τη διενέργεια μαζικών τεστ στις επιχειρήσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Την έκτακτη συνεδρίαση παρακολούθησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider