Διεθνή
31-03-2021 | 18:43

Ρωσία: Ο Ναβάλνι ξεκινά απεργία πείνας απαιτώντας ιατρική φροντίδα

Newsroom
Μοιράσου το
Ρωσία: Ο Ναβάλνι ξεκινά απεργία πείνας απαιτώντας ιατρική φροντίδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο φυλακισμένος αντιπολιτευόμενος στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε πως ξεκινά απεργία πείνας για να πείσει την διοίκηση της φυλακής Πακρόφ ΙΚ-2, της περιοχής Βλαντίμιρ στην οποία κρατείται να του παράσχει ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με μια δημοσίευση του στο Instagram στην Τετάρτη.

«Κήρυξα απεργία πείνας απαιτώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτραπεί σε γιατρό της επιλογής μου να με επισκεφθεί», έγραψε ο Ναβάλνι, και δημοσιοποιήθηκε από τους δικηγόρους του.

Ο Ναβάλνι τονίζει πως έχει αυτό το δικαίωμα όπως και να λάβει φάρμακα, «αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν μου το παρέχουν». Προσθέτει πως του επιβάλλουν «με στέρηση ύπνου» , δηλαδή «με ξυπνούν οκτώ φορές την νύχτα», και πως «άλλοι τρόποι πάλης στη φυλακή εκτός από την απεργία πείνας δεν υπάρχουν». «Έτσι είμαι ξαπλωμένος και πεινασμένος στο κρεβάτι, αλλά με τα δύο μου πόδια προς το παρόν».

Ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του, δεν αναφέρεται μόνο στους πόνους που περάσαν από την πλάτη στα πόδια του, αλλά περιγράφει και την κατάσταση του ως εξής:

«Ποιος είναι ξαπλωμένος κουρεμένος γουλί, φορώντας τη ρόμπα του, τα γυαλιά του στο κρεβάτι κρατώντας την Βίβλο στα χέρια του; Αυτός είμαι εγώ. Με την Βίβλο επειδή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπόρεσα να πάρω μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και στο κρεβάτι (υπερσκανδαλώδης παραβίαση των κανόνων), επειδή κήρυξα απεργία πείνας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.