Γαλλία: Επί ποδός 90.000 ένστολοι για τα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Επί ποδός 90.000 ένστολοι για τα τα μέτρα κατά του κορονοϊού
«Σε 4 με 6 εβδομάδες τα νοσοκομεία θα έχουν γεμίσει με ασθενείς» δήλωσε επικεφαλής ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Στην κινητοποίηση 90.000 ένστολων, αστυνομικών και χωροφυλάκων, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού μέσα στο Σαββατοκύριακο έχει προχωρήσει η κυβέρνηση της Γαλλίας, καθώς αυξάνονται τα νέα κρούσματα της νόσου και οι ανησυχίες για περαιτέρω έξαρση των μολύνσεων μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, BFMTV, η επίβλεψη των μέτρων είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα αεροδρόμια και στους σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Όλες οι μετακινήσεις άνω των 7 χλμ έχουν απαγορευτεί, ενώ τα καταστήματα και τα σχολεία σε 19 περιφέρειες της χώρας έχουν κλείσει, στο πλαίσιο των τελευταίων μέτρων που έθεσε σε ισχύ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο Cochin στο Παρίσι, Ζαν-Πολ Μιρά, είπε το στο BFMTV, πως η κατάσταση με τον κορονοϊό στα γαλλικά νοσοκομεία είναι «εκρηκτική».

«Σε 4 με 6 εβδομάδες τα νοσοκομεία θα έχουν γεμίσει με ασθενείς» σημείωσε ο Μιρά.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 17% για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 25η Μαρτίου σε όλη τη χώρα, με περίπου 30.000 νέες μολύνσεις της νόσου σε ημερήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider