Markit: Σε τροχιά ανόδου οι οικονομίες Γερμανίας και Γαλλίας τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Markit: Σε τροχιά ανόδου οι οικονομίες Γερμανίας και Γαλλίας τον Μάρτιο
Σημαντική αύξηση στους κλάδους των υπηρεσιών και της μεταποίησης για τις 2 ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Βελτίωση μεγαλύτερη του αναμενόμενου παρουσιάζουν για τον Μάρτιο οι οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με το σύνθετο δείκτη επιχειρηματικές δραστηριότητας που καταρτίζει η Markit.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν τη θετική εκτίμηση των επιχειρήσεων στις 2 ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα στοιχεία έρχονται καθώς και στις 2 χώρες εφαρμόζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στα στοιχεία της Markit, ο σύνθετος PMI για τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 56,8 μονάδες αντί 51,1 μονάδων τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 51,6 μονάδες.

Στους επιμέρους κλάδους, ο κλάδος των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 50,8 μονάδες αντί 45,7 μονάδων τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές περιμέναν μια μέτρηση στις 46,5 μονάδες.

Ο κλάδος της μεταποίησης ανέβηκε στις 66,6 μονάδες αντί των 60,7 μονάδων τον Φεβρουάριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 60,5 μονάδες.

Στη Γαλλία, ο σύνθετος PMI ενισχύθηκε στις 49,5 μονάδες τον Μάρτιο αντί των 47 μονάδων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 47,2 μονάδες.

Ο κλάδος των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 47,8 μονάδες αντί 45,6 μονάδων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μέτρηση στις 45,5 μονάδες.

Ο κλάδος της μεταποίησης ανέβηκε στις 58,8 μονάδες από τις 56,1 μονάδες τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές περιμέναν μια μέτρηση στις 56,3 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider