Ένα εμπορευματοφόρο πλοίο «μπλόκαρε» τη διώρυγα του Σουέζ (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα εμπορευματοφόρο πλοίο «μπλόκαρε» τη διώρυγα του Σουέζ (pics)
Πρόκειται για το MV Ever Given, ταϊβανέζικο φορτηγό μήκους 400 μέτρων και πλάτους 59, το οποίο μέχρι στιγμής εμποδίζει οποιαδήποτε διέλευση από τη Διώρυγα του Σουέζ.

«Κλειστή» παραμένει από χθες Τρίτη η Διώρυγα του Σουέζ, από τη στιγμή που ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων γιγαινταιών διαστάσεων «μπλόκαρε» μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο.

Σύμφωνα με το BBC, το πλοίο παρασύρθηκε από ριπή ανέμου και προσάραξε μέσα στη Διώρυγα του Σουέζ. Πρόκειται για το MV Ever Given, ταϊβανέζικο φορτηγό μήκους 400 μέτρων και πλάτους 59, το οποίο μέχρι στιγμής εμποδίζει οποιαδήποτε διέλευση, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «ουρά» περίπου 100 πλοίων.

insider

 

Η Evergreen Marine Corp., στην οποία ανήκει το σκάφος, ανέφερε πως «πιθανόν το πλοίο χτυπήθηκε από ριπή ανέμου» και πρόσθεσε πως «συζητά με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής που διαχειρίζεται τη διώρυγα, για να προσφερθεί βοήθεια στο πλοίο το συντομότερο δυνατόν».

Από τη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία εγκαινιάστηκε το 1869, διέρχεται περίπου το 10% των εμπορικών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια διεθνώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider