AstraZeneca: Η ΕΕ δεν υποχωρεί απέναντι στη Βρετανία για το διαμοιρασμό των εμβολίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Η ΕΕ δεν υποχωρεί απέναντι στη Βρετανία για το διαμοιρασμό των εμβολίων
Το ζήτημα για την παραγωγή του εμβολίου στην Ολλανδία έχει αναδειχθεί σε δυσεπίλυτο θέμα για τις σχέσεις Βρυξελλών και Λονδίνου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τη μερίδα του λέοντος από την παραγωγή των εμβολίων της AstraZeneca που έχει συμφωνηθεί να παρασκευαστούν στην Ολλανδία και δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία 50%-50% για διαμοιρασμών των εμβολίων με το Ηνωμένο Βασίλειο, μετέδωσε την Τρίτη το Bloomberg.

Το ζήτημα για την παραγωγή του εμβολίου στην Ολλανδία έχει αναδειχθεί σε δυσεπίλυτο θέμα για τις σχέσεις Βρυξελλών και Λονδίνου, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις συζητήσεις για το πως θα διαμοιραστούν οι περιορισμένες ποσότητες εμβολίου της αγγλικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Κομισιόν που επικαλείται το Bloomberg, η ΕΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια συμφωνία για ίση κατανομή των εμβολίων με τη Βρετανία, καθώς η διαμοιρασμός των εμβολίων θα πρέπει να γίνει αναλογικά και μα βάση το μέγεθος των πληθυσμών της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider