Θα μπορέσει η Volkswagen να πάρει τα πρωτεία της Tesla στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων; - Τι λέει η Deutsche Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα μπορέσει η Volkswagen να πάρει τα πρωτεία της Tesla στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων; - Τι λέει η Deutsche Bank
Έως του χρόνου, οι πωλήσεις του μπαταριοκίνητου οχήματος της Volkswagen θα μπορούσαν να ξεπεράσουν αυτές του γίγαντα της συγκεκριμένης αγοράς Tesla, ισχυρίζονται αναλυτές της Deutsche Bank.

Με τις μετοχές της να κερδίζουν πάνω από 50% μέσα στη χρονιά, η Volkswagen «δείχνει τα δόντια» της στον αγώνα δρόμου του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Έως του χρόνου, οι πωλήσεις του μπαταριοκίνητου οχήματος της γερμανικής εταιρείας (BEV) θα μπορούσαν να ξεπεράσουν αυτές του γίγαντα της συγκεκριμένης αγοράς Tesla, ισχυρίζονται αναλυτές της Deutsche Bank, αυξάνοντας την τιμή στόχο για την μετοχή της από 145 δολάρια στα 270 δολάρια, σύμφωνα με ένα σημείωμα που διανεμήθηκε στους πελάτες της την Δευτέρα.

Με τον φετινό στόχο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων να ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων η πλειοψηφία θα είναι BEV, η Volkswagen «θα πλησιάσει κατά πολύ τις αντίστοιχες πωλήσεις μπαταριοκίνητου της Tesla», τόνισε η ομάδα των αναλυτών.

Η Volkswagen την προηγούμενη εβδομάδα ανέπτυξε τα σχέδια της να περικόψει τα κόστη από την παραγωγή μπαταριών, και να βασιστεί σε 6 ευρωπαϊκά γιγαντιαία εργοστάσια, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι πλέον ο «πυρήνας της δραστηριότητας» της εταιρείας», δήλωσε το στέλεχος της Herbert Diess.

H μετοχή της VW εκτινάχθηκε 57% μέχρι στιγμής για το έτος, εν αντιθέσει με μια πτώση 7% για την Tesla, αν και η τελευταία είχε ένα εκπληκτικό ράλι πάνω από 700% το 2020, ενώ η μετοχή της γερμανικής ανταγωνίστριας είχε χάσει 13% το 2020.

Την Δευτέρα, η μετοχή της κερδίζει VW 12,69% και η Tesla 3,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider