Σήμερα στις 3 το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του ΕΜΑ για το εμβόλιο AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα στις 3 το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του ΕΜΑ για το εμβόλιο AstraZeneca
Η ομάδα ειδικών του ΠΟΥ, που θα εξετάσει σήμερα τα στοιχεία από τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19, ενδέχεται να εκδώσει ανακοίνωση στο τέλος της ημέρας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Ελλάδος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 μετά την αναστολή της χρήσης του από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Παράλληλα, η ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα εξετάσει σήμερα τα στοιχεία από τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19, ενδέχεται να εκδώσει ανακοίνωση στο τέλος της ημέρας, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού. «Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ίσως να εκδώσει ανακοίνωση ως το τέλος της ημέρας», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ.

Σημειώνεται πως η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις 11 Μαρτίου, ενώ ακολούθησε η Νορβηγία την ίδια ημέρα. Η Ισλανδία επίσης ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου. Η Βουλγαρία ανακοίνωσε στις 12 Μαρτίου την αναστολή «για προληπτικούς λόγους» της χρήσης του εμβολίου. Την Κυριακή η Ιρλανδία και η Ολλανδία ανέστειλαν επίσης τη χρήση, ενώ Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία, Πορτογαλία και Λετονία έλαβαν την ίδια απόφαση χθες Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Εισήγηση Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider