Διεθνή
11-03-2021 | 18:55

Πούτιν: Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Newsroom
Μοιράσου το
Πούτιν: Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο χρόνος που πέρασε ήταν ο πιο δύσκολος για την παγκόσμια οικονομία από την εποχή της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το ΑΕΠ του πλανήτη το 2020 μειώθηκε κατά 3,5% , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας, αποδίδοντας την πτώση αυτή στην επιδημιολογική κατάσταση και στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν παντού.

Αναφερόμενος στο πώς η Ρωσία αντιμετώπισε την κατάσταση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υιοθέτησε μια σκληρή μακροοικονομική πολιτική σε συνθήκες κρίσης, αλλά αντίθετα ακολούθησε μια ήπια πολιτική, παρότι «οι τιμές του πετρελαίου όλη την προηγούμενη χρονιά βρίσκονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ στο απόγειο της κρίσης έφτασαν ακόμη να είναι και αρνητικές, κάτι το οποίο γενικά ήταν δύσκολο να το φανταστούμε πριν».

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι στις συνθήκες αυτές, η ρωσική κυβέρνηση ενεργούσε σε συνθήκες αβεβαιότητας, άλλα «με αίσθημα πλήρους ευθύνης για την χώρα, πιστεύοντας στις δικές της δυνάμεις και βασιζόμενη στις αυξημένες δυνατότητες των τελευταίων ετών». Κατά την εκτίμησή του «όλα αυτά έφεραν το απαιτούμενο αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.