Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν δημοπρατηθεί οι 27 μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν δημοπρατηθεί οι 27 μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων
Η Ελλάδα 2021 θα έχει τελειώσει με τη δημοπράτηση των μονάδων.

Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν δημοπρατηθεί οι 27 μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος μιλώντας την Τετάρτη το απόγευμα σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνο-Γαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων στην Ελλάδα: Προοπτικές και Ευκαιρίες υπό το πρίσμα του γαλλικού μοντέλου».

«Το νέο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων το οποίο αποτελεί ήδη θεσμικό πλαίσιο της χώρας από το Σεπτέμβριο του 2020 καθώς και ο νέος νόμος που θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες για την ανακύκλωση δίνουν έμφαση σε υποδομές, μεθόδους και τεχνολογίες για τη διαχείριση. Ήδη ο σχεδιασμός τρέχει στο επίπεδο των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων. Έχουμε δημοπρατήσει πολλές, θα δημοπρατήσουμε και τις υπόλοιπες. Η Ελλάδα 2021 θα έχει τελειώσει με τη δημοπράτηση των μονάδων. Πρόκειται για ένα έργο κολοσσιαίου μεγέθους το οποίο υλοποιείται μέσα σε ενάμιση χρόνο», επεσήμανε ο κ. Γραφάκος.

Όπως σημείωσε, τα ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα και κατά τους τελευταίους 18 μήνες, τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα καθώς έχει διαμορφωθεί ένα εθνικό σχέδιο το οποίο είναι απόλυτα συμβατό με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Ο σχεδιασμός της ΕΕ είναι πολύ μπροστά. Οι αρχές της κυκλικής οικονομίας είναι και περιβαλλοντικά και οικονομικά επωφελείς. Η ΕΕ δημιουργεί μια δυναμική σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και καινοτομίας. Η Ελλάδα μπαίνει σε αυτές τις ράγες. Στο νέο εθνικό σχεδιασμό γίνεται λόγος για χρήση όλων των τεχνολογιών, οι οποίες είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στην ιεράρχηση της διαχείρισης αποβλήτων. Η χώρα έχει μπει σε μια άλλη τροχιά. Μέσα από αυτές τις μονάδες μπορούμε να πάρουμε ενέργεια, κομπόστ, ανακυκλώσιμα υλικά, δευτερογενές καύσιμο και στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε συνεργασίες αξιοποίησης του μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών», σημείωσε ο κ. Γραφάκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider