Ο Πανέτα της ΕΚΤ προτείνει διατήρηση των μέτρων στήριξης της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Πανέτα της ΕΚΤ προτείνει διατήρηση των μέτρων στήριξης της οικονομίας
Μήνυμα για ενίσχυση των υποστηρικτικών μέτρων που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υπέρ της διατήρησης των μέτρων στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού τάχθηκε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Μπογκόνι στο Μιλάνο, ο Ιταλός αξιωματούχος δήλωσε πως η υποστηρικτική πολιτική της ΕΚΤ θα πρέπει να παραμείνει «αρκετά μετά από το τέλος της πανδημίας».

Ακόμα, ο Πανέτα ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να διστάσουμε μια αύξηση στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (PEPP), σε μεγέθη μεγαλύτερα και από το σημερινό».

Επίσης, το στέλεχος της ΕΚΤ σημείωσε πως «το ρίσκο παροχής μεγάλης στήριξης είναι μικρότερο από το κίνδυνο μικρής στήριξης της οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανατροπή με τα όρια ηλικίας: Γιατί «παγώνουν» οι αλλαγές και ποιοι ασφαλισμένοι γλιτώνουν έτη εργασίας

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα - Δείτε τι θα πληρώσετε

Από τον Αργυρό στα ενεργειακά η Κίμπερλι - Η χαμένη μάχη των ΕΛΤΑ - ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα - Έσκασε το Κύμα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider