Τα βγάζουν δύσκολα πέρα οι Τούρκοι - Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα βγάζουν δύσκολα πέρα οι Τούρκοι - Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο
Τουρκική εφημερίδα έκανε λόγω σε πρωτοσέλιδο της για «εξαθλίωση του κόσμου από τη φτώχεια».

Έως και στο 1/3 της αρχικής τιμής κοστίζει το μπαγιάτικο ψωμί στην Τουρκία, με όλο και περισσότερους Τούρκους να το επιλέγουν σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα βασικά τους έξοδα.

Παράλληλα, οι εικόνες Τούρκων να ψάχνουν τα σκουπίδια γίνονται πλέον συνηθισμένες, με την κατάσταση πλέον να εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου και στα κανάλια. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τουρκική εφημερίδα έκανε λόγω σε πρωτοσέλιδο της για «εξαθλίωση του κόσμου από τη φτώχεια».

Σημειώνεται ότι εν αντιθέσει με την Ελλάδα στην Τουρκία δεν υπάρχουν επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα λόγω της οικονομικής κρίσης που ανέκυψε από την υγειονομική κρίση, τη στιγμή μάλιστα που η δημοσιονομική κατάσταση στη γείτονα ήταν ήδη άσχημη πριν τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τα εστιατόρια για να περιορίσει τις ζημιές.

Την ίδια στιγμή, τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία αναπτύχθηκε κατά 1,8% το 2020 ισχυριζόμενος ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Ωστόσο, το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει πέσει πλέον στα επίπεδα του 2007. Σε κινήσεις αντιπερισπασμού, ο Ερντογάν επιτέθηκε και πάλι κατά της Δύσης, κατηγορώντας τη λίγο – πολύ σαν πηγή όλων των δεινών για τη χώρα του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider