Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας - Τιμωρητικά μέτρα για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας - Τιμωρητικά μέτρα για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι
Τις επόμενες ώρες η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει κυρώσεις κατά Ρωσίας για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων για να τιμωρηθεί η Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλλει νέα τιμωρητικά μέτρα δυνάμει δύο εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων —του υπ’ αρ. 13661, το οποίο είχε εκδοθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και παρέχει ευρείες δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων σε ρώσους αξιωματούχους· και του υπ’ αρ. 13382, που εκδόθηκε το 2005 με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής— και του νόμου περί Ελέγχου και Εξάλειψης των Όπλων Χημικού και Βιολογικού Πολέμου (1991), κατά τις πηγές αυτές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε τον Φεβρουάριο την άμεση αποφυλάκιση του Ναβάλνι από τη Μόσχα, λέγοντας πως επί της προεδρίας του οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ανεχθούν επιθετικές ενέργειας από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider