Βρετανία: Έξι μήνες «παράταση» για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Έξι μήνες «παράταση» για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών
Η κρίση που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει την κυβέρνηση να δώσει παράταση στην εφαρμογή του νόμου.

Παράταση έξι μηνών δίνει η βρετανική κυβέρνηση στις επιχειρήσεις για να «κλείσουν» το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών εργαζομένων.

Σύμφρωνα με το BBC η κρίση που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει την κυβέρνηση να δώσει παράταση στην εφαρμογή του νόμου για την κάλυψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ φύλων. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά παράταση, καθώς το ίδιο μέτρο είχε ληφθεί και το Μάρτιο του 2020, με το πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Από το 2017, κάθε οργανισμός και επιχείρηση με 250 ή περισσότερους εργαζομένους στη Βρετανία, έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει οικονομικά στοιχεία για τους μισθούς ανδρών και γυναικών στον επίσημο ιστότοπο τους, αλλά και να παρέχει τις πληροφορίες στην κυβέρνηση.

Οι εργοδότες που αδυνατούν να δώσουν έγκαιρα τα απαραίτητα στοιχεία κινδυνεύουν με νομική έρευνα και πρόστιμα.

Κομισιόν: Οι γυναίκες στην Ευρώπη πληρώνονται κατά μέσο όρο 14,1%

Μία γυναίκα που κάνει την ίδια δουλειά με έναν άνδρα εξακολουθεί να έχει 14,1% μικρότερες αποδοχές για αυτή από 14,5% που ήταν η διαφορά πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2020.

«Οι γυναίκες δεν αξιολογούνται ισότιμα για την εργασία τους. Εξακολουθούν να κερδίζουν κατά μέσο όρο 86 σεντς για κάθε ευρώ που κερδίζει ένας άνδρας στην Ευρώπη. Έτσι, οι γυναίκες εργάζονται επιπλέον 51 ημέρες για να κερδίζουν το ίδιο ποσό με τους άνδρες συναδέλφους τους», ανέφερε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της. «Με τον σημερινό ρυθμό, θα χρειάζονταν δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες για να επιτευχθεί η ισότητα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, πρέπει να επιταχύνουμε και να μηδενίσουμε αυτό το χάσμα στις αμοιβές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider