Διεθνή
17-02-2021 | 13:10

Νέα δωρεά ύψους 10 εκατ. δολαρίων από τον Τζόρνταν για την ανέγερση νοσοκομείων

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα δωρεά ύψους 10 εκατ. δολαρίων από τον Τζόρνταν για την ανέγερση νοσοκομείων

Την έμπρακτη στήριξή του στη Βόρεια Καρολίνα δείχνει ο θρύλος του NBA Μάικλ Τζόρνταν δωρίζοντας 10 εκατ. δολάρια για το άνοιγμα δύο ιατρικών κλινικών.

Η δωρεά θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Novant Health που δραστηριοποιείται στην υγειονομική περίθαλψη και διαχειρίζεται διάφορα νοσοκομεία και κλινικές σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η οργάνωση Novant Health σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η δωρεά του Μάικλ Τζόρνταν θα βοηθήσει στην παροχή «ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών συμπεριφορικής υγείας και κοινωνικής υποστήριξης, στις πιο ευάλωτες κοινότητες της περιοχής».

Οι δύο νέες κλινικές προγραμματίζεται να ανοίξουν το 2022.

«Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική υγειονομική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το πού ζουν, ή αν έχουν ή όχι ασφάλιση. Η πόλη Oυίλμινγκτον κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και είναι πραγματικά ευχάριστο που μπορώ να επιστρέφω πίσω στην κοινότητα που με στήριξε σε όλη τη ζωή μου» είπε ο Τζόρνταν για την πόλη καταγωγής της οικογένειάς του. Εκεί ο γεννημένος στο Μπρούκλιν, Μάικλ Τζόρνταν μετακόμισε με την οικογένειά του και πέρασε τα χρόνια του γυμνασίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι δωρεές του Τζόρνταν δεν έχουν αυτή την αφετηρία καθώς έχει δεσμευθεί πως μέσα σε μια δεκαετία θα προσφέρει 100 εκατ. δολάρια μέσω του brand του «Air» της Nike σε ιδρύματα και οργανισμούς που προωθούν την φυλετική ισότητα, την κοινωνικής δικαιοσύνης και την δωρέαν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.