Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
16-02-2021 | 17:44

Κακοκαιρία Μήδεια: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής – Σε επιφυλακή στρατός και ΕΜΑΚ

Newsroom
Μοιράσου το
Κακοκαιρία Μήδεια: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής – Σε επιφυλακή στρατός και ΕΜΑΚ

Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης με θέμα τη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία Μήδεια στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι στρατός και δυνάμεις της ΕΜΑΚ θα συνδράμουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχει επιφέρει στο Λεκανοπέδιο η πυκνή χιονόπτωση.

Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης, μετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο παλιό δημαρχείο Διονύσου, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Διόνυσου Γιάννη Καλαφατέλη, για την αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω Μήδειας

Με αφορμή αναφορές που έκαναν λόγο για ευθύνη της Περιφέρειας για τη μη εξασφάλιση πρόσβασης στα σημεία που υπάρχουν βλάβες του δικτύου της ΔΕΗ, επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς οι οδικές αρτηρίες που ανήκουν στην Περιφέρεια είναι ανοιχτές.

Ο Γ. Πατούλης, σημείωσε ότι ο κάθε φορέας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και έκανε γνωστό ότι κατά την επίσκεψή του στην περιοχή διαπίστωσε, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα, ότι φορτηγό του ΔΕΔΔΗΕ με ερπυστριοφόρο όχημα επάνω, βρισκόταν σε πλατεία στον Άγιο Στέφανο χωρίς να αναλαμβάνει δράση.

«Τις δύσκολες αυτές ώρες είναι ανάγκη να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση και οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Οι δήμοι και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να εξασφαλίσουν την προσβασιμότητα στο δίκτυο τους. Την ώρα αυτή δεν θα δεχθούμε καμία μετάθεση ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες για να αποκαταστήσει τις εκτεταμένες βλάβες που υπάρχουν ιδιαίτερα στον Δήμο Διονύσου, όπου έχουν πέσει περισσότερα από 200 δέντρα», είπε αφήνοντας αιχμές.

«Μέχρι αυτή την ώρα η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει πάνω 5.000 τόνους αλάτι σε Δήμους της Αττικής, ενώ έχει σε πλήρη κινητοποίηση πάνω από 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ τα οποία επιχειρούν όπου παρατηρούνται προβλήματα. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και θα παρεμβαίνουμε άμεσα όπου απαιτείται, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι ασφαλείς» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Όπως είπε ο κ. Πατούλης: «η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής έχει καταφέρει να κρατήσει ανοιχτές τις οδικές αρτηρίες ευθύνης της και συμβάλει στη διάνοιξη και σημείων εκτός αρμοδιότητάς της δίδοντας προτεραιότητα σε περιοχές όπως η Βόρεια Αττική»

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και όλος ο μηχανισμός της βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας, ενώ συμβάλει στην επίλυση και προβλημάτων σε σημεία εκτός αρμοδιότητάς μας».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σημαντικά προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος.

Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν ήδη φροντίσει να είναι ανοιχτά τα κεντρικά οδικά δίκτυα ευθύνης της. Επιπλέον τόνισε ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας συμβάλλουν, μετά από αίτημα των δήμων και άλλων φορέων και στην επίλυση προβλημάτων που είναι εκτός αρμοδιότητας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.