Ελλάδα
12-02-2021 | 21:24

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Newsroom
Μοιράσου το
Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Ο βαθμός ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας και η στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, εξετάστηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Γ. Πετρούτσο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής Π Υ Αττικής ταξίαρχος Κ. Θεοφιλόπουλος, επισημάνθηκε το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας, ενώ ο υποστράτηγος Γ. Πετρούτσος, σημείωσε πως κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι «η προστασία της ζωής των πολιτών και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους».

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Ενημέρωσε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε επαγρύπνηση, όπως και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Β. Κόκκαλης παρακολουθώντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου κριθεί αναγκαίο. Επιπλέον επισήμανε, ότι έχουν διατεθεί μεγάλες ποσότητες αλατιού στους δήμους από την προηγούμενη κακοκαιρία, ενώ τα εκχιονιστικά και χωματουργικά μηχανήματα και οι αλατιέρες, θα είναι σε επιφυλακή για να επέμβουν σε περιοχές που θα πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό.

Με αφορμή την κακοκαιρία, ο περιφερειάρχης καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου θα δημιουργηθεί παγετός, τόσο στην οδήγηση, όσο και στην μετακίνηση πεζή. Οι πολίτες που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, απαιτείται να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφεύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.Κ.Ρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.