Ο νέος χάρτης του ECDC – «Kίτρινη» και «πράσινη» η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο νέος χάρτης του ECDC – «Kίτρινη» και «πράσινη» η Ελλάδα

Την, συγκριτικά, καλή επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας επιβεβαιώνει ο επικαιροποιημένος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο οποίος εκδίδεται κάθε 14 ημέρες. Όπως φαίνεται στους χάρτες του ECDC, Ελλάδα, Δανία, Νορβηγία εμφανίζονται με «κίτρινο» , ενώ η χώρα μας παραμένει (και η Γροιλανδία) μοναδική με «πράσινες» περιοχές σε ότι αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε μια «κατακόκκινη» Ευρώπη.

Στο «πράσινο» παραμένουν η Ηπειρος, και τα νησιά σε Ιόνιο,  Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. 

insider

Νωρίτερα, στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η «απάντηση μας θα είναι πάντα δυναμική σε ότι αφορά την άμυνά μας απέναντι στο τρίτο κύμα το οποίο εξακολουθεί να πολιορκεί τον πλανήτη με τις μεταλλάξεις του, και δεν έχει ευτυχώς ακόμα έρθει στην πατρίδα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά τονίζοντας ότι «ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα. Και μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider