Κορονοϊός: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις πρόωρες Αλκυονίδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις πρόωρες Αλκυονίδες

Η καλοκαιρία, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η κόπωση των πολιτών έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του Σαββατοκύριακου, καθώς υπάρχει φόβος για εξορμήσεις σε βουνά και θάλασσες.

Κάτι που η κυβέρνηση θα αποφύγει με κάθε τρόπο, καθώς θα πρόκειται για ένα πάρτι διασποράς του κορονοϊού.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας σύμφωνα με το reader.gr που είναι επιφορτισμένοι με τον σχεδιασμό των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού προχώρησαν σε επικαιροποίηση των σχεδίων, προκειμένου να αποτραπούν μικρές εξορμήσεις εντός πόλεων.

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αλλά και το παραλιακό μέτωπο, από τη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη ως και τον Πειραιά.

Σε αντίστοιχη επιτήρηση θα βρεθούν και πλατείες, πάρκα και αλσύλλια, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα –κυρίως στις αργίες- είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι και οι μαρίνες.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν κανονικά οι έλεγχοι από τα σχεδόν 30 στατικά μπλόκα της Τροχαίας που αναπτύσσονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ όσοι εντοπιστούν να κάνουν άσκοπη μετακίνηση θα τους βεβαιώνεται το διοικητικό πρόστιμο των 300.

Τέλος, θα επιστρατευτούν περιπολικά από τα οποία θα ακούγονται ηχητικά μηνύματα, ενώ θα γίνονται και συστάσεις στους πολίτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider