Επιστρέφει σε αυστηρό lockdown η Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφει σε αυστηρό lockdown η Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ένα νέο πανεθνικό lockdown στην Αγγλία, δίνοντας εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

Έςτσι τα σχολεία κλείσουν, εκτός από τα ευάλωτα παιδιά και τους γόνους των εργαζομένων σε τομείς-κλειδιά, αλλά η υπαίθρια άσκηση θα εξακολουθεί να επιτρέπεται. Το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται επίσης στο υψηλότερο επίπεδο 5.

Οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας δημοσίευσαν επίσης 407 περισσότερους θανάτους,αύξηση 14% του αριθμού που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, μπορεί να πάρει στους μολυσμένους ασθενείς αρκετές εβδομάδες μέχρι να αρρωστήσουν ή να πεθάνουν, κάτι που σημαίνει ότι οι θάνατοι δεν έχουν ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά τους και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε σχεδόν 1.000 θανάτους δύο φορές την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider