Βρετανία-Covid-19: Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού είναι πιο επικίνδυνη από τη βρετανική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία-Covid-19: Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού είναι πιο επικίνδυνη από τη βρετανική

Η νέα παραλλαγή του ιού, που προκαλεί την Covid-19 και εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι' αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα (...) και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.

Εξάλλου, ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε σήμερα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για την Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι 'απίστευτα ανήσυχος' για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider