Διεθνή
02-01-2021 | 12:00

Ταϊλάνδη: Μερικό lockdown στην Μπανγκόκ μετά από ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων

Newsroom
Μοιράσου το
Ταϊλάνδη: Μερικό lockdown στην Μπανγκόκ μετά από ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων

Μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια θα κλείσουν από σήμερα στην Μπανγκόκ, ενώ θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης βάσει μιας σειράς νέων μέτρων που υιοθετήθηκαν για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν και η Ταϊλάνδη, ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εμφανίστηκε κρούσμα της covid-19 εκτός Κίνας στις αρχές του 2020, μέχρι τον Νοέμβριο είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας, με λιγότερα από 6.000 κρούσματα και 60 θανάτους.

Όμως η εμφάνιση κρουσμάτων στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Ταϊλάνδης τον προηγούμενο μήνα προκάλεσε μια ξαφνική άνοδο των μολύνσεων, οι οποίες πλέον έχουν εντοπιστεί σε 53 από τις 77 επαρχίες της χώρας.

Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας έχει εκτοξευθεί σε περισσότερα από 7.300.

Στην Μπανγκόκ, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 2.600 κρούσματα covid-19, οι τοπικές αρχές αντέδρασαν άμεσα επιβάλλοντας μερικό lockdown, το οποίο τίθεται σε ισχύ σήμερα.Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, οι χώροι όπου διεξάγονται αγώνες μποξ, κοκκορομαχίες αλλά και οι αίθουσες μασάζ, τα κέντρα αισθητικής και τα γυμναστήρια είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς.

Οι αρχές της Μπανγκόκ ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι τα δημόσια σχολεία της πόλης θα κλείσουν για δύο εβδομάδες.

«Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ακραία μέτρα όπως το lockdown ή η απαγόρευση της κυκλοφορίας, όμως χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό φάρμακο για να περιορίσουμε αυτό το νέο κύμα» της επιδημίας, δήλωσε ο Ταουεσίν Βισανουγιοτίν, εκπρόσωπος της ομάδας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι σε όλη τη χώρα θα ισχύσουν από τις 4 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου περιοριστικά μέτρα, ενώ θα κλείσουν και κάποιες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.