Τα μυστικά του επιδόματος θέρμανσης

Γιάννης Φαμέλης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα μυστικά του επιδόματος θέρμανσης

Πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες ημέρες για τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Ποια είναι όμως η διαδικασία υποβολής της ανάλογης αίτησης και ποια τα μυστικά της;

Διαβάστε παρακάτω τη «μυστική συνταγή» για μια επιτυχημένη αίτηση επιδόματος θέρμανσης και τα 3 «μυστικά συστατικά» της..

Ας τα δούμε με τη σειρά τη διαδικασία και τα τρία σημεία προσοχής.

Οι αιτούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στο aade.gr/mythermansi χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet ώστε να υποβάλλουν αρχικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έτσι να κατοχυρώσουν την θέση τους στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Οι αιτήσεις εκδήλωσης διαφερόντως θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δεύτερα 11 Ιανουαρίου 2021. Το δεύτερο βήμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η υποβολή/διαχείριση της αίτησης έχοντας επιλέξει τη χρονική περίοδο 2020/2021. Στο επόμενο και τελευταίο βήμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε όλα τα αναλυτικά στοιχεία της αίτησης και τελικός να την υποβάλετε. Όλοι οι αιτούντες έκτος εκείνων που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως υλη θέρμανσης στους θα πρέπει να επανέλθουν στην πλατφόρμα mythermansi και να καταχωρήσουν τα στοιχειά των παραστατικών αγοράς των επιδοτούμενων καυσίμων μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου 2020 ώστε να λάβουν το επίδομα μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021, ενώ αν καταχωρήσουν τα παραστατικά μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 28 ης Φεβρουαρίου 2021 θα δουν το επίδομα στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέχρι την 31 η Μαρτίου 2021.

Εξαιρετικά, τα παραστατικά φυσικού αερίου μπορούν να καταχωρούνται στην πλατφόρμα mythermansi μέχρι την 31 η Μαρτίου 2021. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι αιτούντες ώστε να συμπληρώσουν ορθά τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, καθώς με εισαγωγή λανθασμένου αριθμού κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

Πριν την υποβολή της αίτησης εκδηλώσεις ενδιαφέροντος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο taxisnet. Ιδανικά θα πρέπει να συμπληρώσουν έναν λογαριασμό που να είναι οι μόνοι δικαιούχοι, καθώς αν ο ίδιος λογαριασμός χρησιμοποιηθεί από συνδικαιούχο για άλλη αίτηση επιδόματος θέρμανσης, οι αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

Τέλος, είναι σημαντικό σε περιπτώσεις μετακόμισης ή αλλαγής διαχειριστή, να δηλώνονται ο ΑΦΜ και ο αριθμός παροχής ρεύματος της αντίστοιχης χρονικής περιόδου επιδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider