Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Κύπρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Κύπρο

Ο 84χρονος Αντρέας Ραουνάς, η 88χρονη Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού και ο διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, Άθως Μάτσα, ήταν οι πρώτοι πολίτες που έκαναν σήμερα το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ, εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν, ο κ. Ραουνά, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όπως όλα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορονοϊό». Δεν γίνεται, είπε, ορισμένοι να αγωνίζονται για το δικό μας καλό κι εμείς να είμαστε πολέμιοί τους. «Όλοι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, για εμένα, είναι προδότες, διότι συνεργάζονται με έναν εχθρό, ο οποίος είναι δολοφόνος», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Ραουνά. Όλοι εμείς που επιλέξαμε να εμβολιαστούμε, συνέχισε, έχουμε επίγνωση ότι μπορεί να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις ή παρενέργειες, όμως «εάν ο κορονοϊός σε χτυπήσει, τότε θα σε πάρει μαζί του». «Εύχομαι όλοι να εμβολιαστούν και τότε όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορονοϊό. Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι τον καταπολεμούν, τότε για μένα δεν υπάρχει λύση», ανέφερε ο κ. Ραουνά.

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαία επίτροπο για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου, τον υπουργό Υγείας αλλά και όλους όσοι εργάζονται για τη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα να γιορτάζει μια ιστορική μέρα με τον εμβολιασμό όλων μας».

Από πλευράς της, η Λοΐζου-Φυλακτού, όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται, απάντησε «όλα καλά. Είπα στον κ. Άθω ότι θέλω να εμβολιαστώ πρώτη». Μιλώντας για τον γιό της και τα δύο της εγγόνια, είπε ότι ο λόγος που η ίδια εμβολιάστηκε -και το παράδειγμά της θα ακολουθήσει και ο γιός της με τη σύζυγό του- «είναι για να έρθουν τα εγγόνια μου να με δουν».

Πρώτος εκ μέρους του προσωπικού του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας εμβολιάστηκε ο Διευθυντής κ. 'Αθως Μάτσας, ο οποίος με τον εμβολιασμό του δείχνει την εμπιστοσύνη του προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, «που απώτερο στόχο και σκοπό έχει τον εξοβελισμό της COVID-19». «Δια του παραδείγματός μου, επιθυμώ να επηρεάσω κι άλλο κόσμο πιο νεαρής ηλικίας, διότι θεωρώ ότι εμβολιασμός επιβάλλεται», ανέφερε ο κ. Μάτσας.

Απευθυνόμενος σε όλους τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, ο κ. Μάτσας σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Ωστόσο, συνέχισε, «το δικαίωμα το δικό μας σταματά εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων. Εφόσον έχεις μια δουλειά που ασχολείται με την υγεία και την φροντίδα κάποιων άλλων ανθρώπων, επιβάλλεται εσύ να είσαι εμβολιασμένος, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μεταδόσεις έστω κι εν τη αγνοία σου ή άθελα σου τον κορονοϊό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider