Μακένζι Σκοτ: Η πρώην σύζυγος του Μπέζος έδωσε 5,8 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες το 2020

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακένζι Σκοτ: Η πρώην σύζυγος του Μπέζος έδωσε 5,8 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες το 2020

Συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο η δισεκατομμυριούχος Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου και ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Κάνοντας πράξη την υπόσχεση που έδωσε μετά το διαζύγιο της από τον μεγιστάνα του ηλεκτρονικού εμπορίου, να παραχωρήσει σε φιλανθρωπίες το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της, η Μακένζι Σκοτ έδωσε για «καλό σκοπό» ακόμα 4,1 δισ. δολάρια, κατά τους τελευταίους 4 μήνες. Επιπρόσθετα από τα 1,7 δισ. δολάρια που έδωσε τον περασμένο Ιούλιο.

Η πρώην σύζυγος του Μπέζος είδε την περιουσία της να αυξάνεται κατά 23,8 δισ. δολάρια μέσα στο 2020, στα 60,7 δισ. δολάρια, κατατάσσοντας την στην 18η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, στο Billionaires Indeχ του Bloomberg.

Σύμφωνα με το Marketwatch, με το ξεκίνημα της πανδημίας, η Σκοτ ζήτησε από τους συμβούλους της να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να αυξήσουν τα ποσά των δωρεών, ώστε να ενισχυθούν όσο περισσότερο γίνεται οι άνθρωποι που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης που προκάλεσε ο Covid-19.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τις πρόσφατες δωρέες, χάρη στην Σκοτ, φέτος έλαβαν οικονομική βοήθεια περίπου 384 κοινοφελείς οργανισμοί στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων, τράπεζες τροφίμων, έκτακτα ταμεία βοήθειας και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider