Χαρδαλιάς: Τέλος οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Τέλος οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος λόγω κορονοϊού

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσοι ανιχνεύονται θετικοί στους ελέγχους στα χερσαία σύνορα, δεν θα επιτρέπεται να μπουν στην χώρα ενώ δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος για όσους δε διαμένουν μόνιμα στις μονές. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι έξι περιοχές της χώρας βρίσκονται «στο κόκκινο» και αυτό συμβαίνει επειδή δεν τηρούνται πιστά τα μέτρα για τον κορονοϊό.

«Υπάρχει εντονος προβληματισμός για Ξάνθη, Δράμα, Πέλλα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία, όπου δεν υποχωρεί το επιδημιολογικό φορτίο» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Στις περιοχές αυτές τα ενεργά κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • 587 ενεργά κρούσματα στην Πιερία
  • 548 ενεργά κρούσματα στην Πέλλα
  • 486 ενεργά κρούσματα στην Ημαθία
  • 453 ενεργά κρούσματα στην Δράμα
  • 376 ενεργά κρούσματα στην Ξάνθη
  • 172 ενεργά κρούσματα στην Φλώρινα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών για πιστή τήρηση των μέτρων και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης για να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα παραμένουν σε υψηλό κίνδυνο παρά τη μικρή υποχώρηση ή επιπέδωση της καμπύλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider