Γιατί είναι τόσο «χαμηλές» οι απολαβές του Λεμπρόν Τζέιμς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί είναι τόσο «χαμηλές» οι απολαβές του Λεμπρόν Τζέιμς
Πόσο έχει «αδικηθεί» στις απολαβές του ο Λεμπρόν Τζέιμς σε σύγκριση με άλλους αστέρες αλλά και με τον θρύλο του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρντναν.

Στην κορυφή του NBA οδήγησε τους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς την Κυριακή, σηματοδοτώντας έτσι το τέταρτο πρωτάθλημά του συνολικά και το πρώτο του με τους «Λιμνανθρώπους».

Η παντοκρατορία του Λεμπρόν Τζέιμς στο NBA ωστόσο έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση στο κατά πόσο ο ίδιος πληρώνεται σαν τον δυνητικό «GOAT». Και αυτό γιατί ο σταρ των Λέικερς έλαβε πάνω από 37 εκατ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι κανόνες που υπάρχουν για το salary cap θέτουν όρια στις απολαβές των παικτών. Έτσι χωρίς αυτό οι απολαβές του Λεμπρόν θα μπορούσαν να εκτοξευθούν.

Αντίστοιχα σε άλλα αθλήματα που δεν υπάρχει όριο στις απολαβές των παικτών ο quarterback των Κάνσας Σίτυ Σεφς (ομάδα του NFL) Πάτρικ Μαχόμς υπέγραψε συμβόλαιο φέτος που αγγίζει περίπου τα 45 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το NFL.

Σε αντίθεση με το NBA, και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν όρια, κάτι που γίνεται αντιληπτό στους τεράστιους μισθούς που λαμβάνουν οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ρόλος των δύο αυτών σταρ του ποδοσφαίρου είναι αντίστοιχος με εκείνον του Τζέιμς στο NBA. Έτσι δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως το NBA χωρίς το salary cap θα εκτόξευε τις απολαβές του Τζέιμς στα 70-90 εκατ. δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με το Business Insider πριν τεθεί σε ισχύ το salary cap, ο Μάικλ Τζόρνταν, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής για τον Τζέιμς για τον τίτλο του μεγαλύτερου παίκτη του NBA όλων των εποχών, έλαβε 33,1 εκατ. δολάρια κατά τη σεζόν 1997-1998, σύμφωνα με το Spotrac. Με βάση την προσαρμογή στον πληθωρισμό, οι απολαβές αυτές το 2020 θα ισοδυναμούσαν με 53 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 40% υψηλότερο από αυτά που λαμβάνει ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider