Διεθνή
30-05-2020 | 10:17

Η Ελβετία ανοίγει τους οίκους ανοχής αλλά απαγορεύει τα αθλήματα με σωματική επαφή

Μοιράσου το
Η Ελβετία ανοίγει τους οίκους ανοχής αλλά απαγορεύει τα αθλήματα με σωματική επαφή

Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής έδωσαν οι αρχές στην Ελβετία ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύουν τα αθλήματα με σωματική επαφή, όπως το μποξ και η πάλη.

Σύμφωνα με το Βloomberg, η κυβέρνηση της Ελβετίας αποφάσισε να ανοίξει τους οίκους ανοχής από τις 6 Ιουνίου μαζί με τους κινηματογράφους, τα νυχτερινά κέντρα και τις δημόσιες πισίνες.

Ωστόσο, τα αθλήματα και οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν «στενή και συνεχή» σωματική επαφή θα συνεχίσουν να απαγορεύονται στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που επηρεάζουν περίπου 20.000 εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ, ο Ελβετός υπουργός Υγείας Alain Berset αναγνώρισε την αντίφαση.

«Υπάρχουν σίγουρα προσωπικές επαφές, αλλά είναι εφικτή ως ένα βαθμό η η προστασία», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν οι οίκοι ανοχής έχουν ανοίξει και νωρίτερα

Η Ελβετία έχει μειώσει δραματικά το ποσοστό μόλυνσης από τον κορονοϊό αποφεύγοντας παράλληλα τον αυστηρό περιορισμό που επιβάλλεται σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Παράλληλα ήταν από τις από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που άνοιξαν ξανά καταστήματα, εστιατόρια και σχολεία τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.