Πάει για το 2022 το Μετρό στον Πειραιά 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάει για το 2022 το Μετρό στον Πειραιά 
«Οι σταθμοί του Πειραιά δεν θα είναι έτοιμοι ούτε το 2020, ούτε το 2021 και θα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια το έργο να παραδοθεί μέσα στο 2022», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής.

Ούτε το 2021 δεν θα είναι έτοιμη η επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά με το νέο χρονοδιάγραμμα να προβλέπει πως οι τρεις σταθμοί (Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς) θα μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στο 2022.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο σταθμό του μετρό Πειραιά. «Εμείς δεν λέμε ψέματα, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι σταθμοί του Πειραιά δεν θα είναι έτοιμοι ούτε το 2020, ούτε το 2021 και θα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια το έργο να παραδοθεί μέσα στο 2022», δήλωσε.

Μιλώντας για τους τρεις πρώτους σταθμούς της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) επιβεβαίωσε πως θα λειτουργήσουν μέσα στο 2020 αλλά σημείωσε ότι επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο «υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε έτοιμους σταθμούς και να μην μπορούμε να τους λειτουργήσουμε».

«Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας δρόμου από τον ΟΑΣΑ, έτσι ώστε να υπάρξει η λεγόμενη συμβατότητα του συστήματος» δήλωσε ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά

Αναφερόμενος στο Τραμ και την επέκτασή του προς τον Πειραιά, δήλωσε ότι ενώ ολοκληρώνονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα έργα ωστόσο στο Φαληρικό Όρμο που θα ξεκινήσουν το νέο έτος και θα διαρκέσουν από 4 έως 6 μήνες, πιθανότατα θα μετακινήσουν τη λειτουργία της επέκτασης για το καλοκαίρι του 2020.

Μώραλης: Για τα μεγάλα έργα αξίζει να περιμένουμε

«Σήμερα άκουσα με ικανοποίηση αλήθειες και είναι καλύτερα να λέμε στον κόσμο αλήθειες παρά να δημιουργούμε προσδοκίες ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020 ή το 2021. Χαίρομαι που άκουσα τον Υπουργό να καθιστά σαφές ότι αν και η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου είναι εντός του 2021, θα γίνει προσπάθεια, έτσι ώστε κατά πάσα πιθανότητα να έρθει το μετρό στον Πειραιά μέσα στο 2022», δήλωσε από μεριά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ακολούθως ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως για τόσο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης μας και του μεγάλου λιμανιού της χώρας αξίζει να περιμένεις, προσθέτοντας πως το μετρό στον Πειραιά θα συνδέσει το λιμάνι με το αεροδρόμιο. «Το έργο αυτό έχει εξαιρετική σημασία για την πόλη, το λιμάνι και τον τουρισμό στην χώρα μας και θα αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης μας. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου, θα είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και θα πιέζουμε ώστε τουλάχιστον το 2022 να κάνουμε τα εγκαίνια ενός πολύ μεγάλου έργου για την πόλη του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Αναφορικά με τη λειτουργία του τραμ στον Πειραιά ο κ. Μώραλης, τόνισε: «Με δεδομένο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα της Περιφέρειας στον Φαληρικό Όρμο, θα εξεταστεί αν είναι δόκιμο να ξεκινήσει το τραμ άμεσα - όπως υπάρχει η δυνατότητα - και να σταματήσει τη λειτουργία του για τις εργασίες ή αν είναι δόκιμο να περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα έργα και να ξεκινήσει δρομολόγια το τραμ μια και καλή. Είμαστε σε επαφή και σε επικοινωνία με το υπουργείο, με τους βουλευτές μας και θα έχετε νέα γι΄ αυτή την εξέλιξη μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider