Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου
Σε ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Παρά τις δύσκολες περιόδους που κατά καιρούς βιώνει η παγκόσμια οικονομία, οι ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη εξακολουθούν να διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους περιουσιακά στοιχεία πολλών δισεκατομμυρίων ή ακόμη και τρισεκατομμυρίων.

ΗΠΑ και Κίνα, ως η πρώτη και η δεύτερη αντίστοιχα, ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, έχουν και τις πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Το TheRichest παρουσιάζει:

Κινεζική είναι η πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Η ICBC (Industrial and Commerce Bank of China) διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,02 τρισ. δολαρίων και λειτουργεί από το 1984. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes στην κατάταξη των «μεγαλύτερων δημόσιων εταιρειών του πλανήτη».

Η China Construction Bank είναι η δεύτερη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου, ενώ σχεδόν πάντα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις και των πιο κερδοφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διεθνώς. Διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,7 τρισ. δολαρίων, ενώ μετρά 65 χρόνια ζωής καθώς ιδρύθηκε το 1954.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,26 τρισ. δολαρίων, η Agricultural Bank of China είναι η τρίτη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1951, η έδρα της είναι στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διαθέτει περισσότερα από 320 εκατομμύρια πελάτες λιανικής και πάνω από 2,7 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες. Διαθέτει περισσότερα από 24.000 υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Φρανκφούρτη και όχι μόνο.

Η Bank of China ιδρύθηκε το 1912 στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διατηρεί ένα πολύ ισχυρό διεθνές δίκτυο, με υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λισαβόνα, Μόντρεαλ. Τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 3,09 τρισ. δολάρια.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,6 τρισ. δολαρίων, η JP Morgan Chase, γνωστή και ως απλά Chase Bank, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ιδρύθηκε το 1799 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής οικονομικής ιστορίας. Έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jamie Dimon. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου και διαθέτει πάνω από 5.000 υποκαταστήματα και 16.000 ATMs.

Η HSBC ιδρύθηκε το 1959 και έχει έδρα στο Λονδίνο. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου, ενώ απευθύνεται τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και ιδιώτες.

Διαθέτει 1.800 υποκαταστήματα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,55 τρισ. δολαρίων, θεωρείται η έκτη πλουσιότερη τράπεζα του πλανήτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:12

Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

19:02

Ιράν: Συμφώνησε με το Ομάν για τις συντεταγμένες της διαδρομής μέσω των Στενών του Ορμούζ

18:47

Flexopack: Από 7 Αυγούστου η διαπραγμάτευση των 82.400 νέων μετοχών

18:34

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 734 εκατ. στο εξάμηνο – Στα 393 εκατ. τα καθαρά κέρδη

18:32

Λίβανος: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στην κοινότητα Τεμπνίν

18:19

Αυστρία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με 41,2 βαθμούς Κελσίου

18:10

Πυρόπληκτοι: Ποιοι δικαιούνται έως 6.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου και στεγαστική συνδρομή

18:06

Ο Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στην κυβέρνηση της Ινδίας για περιεχόμενο και λάθη της Meta

17:53

Λονδίνο: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση στο Κόβεντ Γκάρντεν - Δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια

17:47

Χρηματιστήριο: Οριακή διόρθωση για τον ΓΔ - Ξεχώρισαν ανοδικά Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean

17:45

Σλοβενία: Πυρηνικός σταθμός μειώνει την παραγωγή λόγω χαμηλής στάθμης του ποταμού Σάβου

17:42

Υπεγράφη η είσοδος της Meridiam στον GSI - Μητσοτάκης: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό ενεργειακό τομέα»

17:42

Ουκρανία: Οι οικογένειες με παιδιά διατάχθηκαν να εκκενώσουν το Κραματόρσκ

17:36

ΔΕΗ: Συνεχίστηκε η ισχυρή ανάπτυξη το α΄ εξάμηνο - Προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,2 δισ.

17:35

Ο Όμιλος Aktor αποκτά το 75% των Ηλέκτωρ και Thalis

17:14

Google: Ομαδική αγωγή από 880.000 βρετανικές επιχειρήσεις - Διεκδικούν 6,7 δισ. δολάρια

17:00

Ρωσία: Πυρκαγιά σε ερευνητικό κέντρο της διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos

16:56

Wall Street: Καθ' οδόν για νέα ρεκόρ οι δείκτες

16:55

KPMG: Ανθεκτικότητα για την παγκόσμια αγορά ιδιωτικών κεφαλαίων - Επενδύσεις άνω του $1 τρισ. το α' εξάμηνο

16:52

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

16:43

To Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα στον νότιο Λίβανο - «Η Χεζμπολάχ παραβίασε την εκεχειρία»

16:30

Πώς μπορείτε να βγείτε νωρίτερα στη σύνταξη - Οι 3 κινήσεις που πρέπει να γίνουν εγκαίρως

16:24

Οι δεξιότητες που απέκτησαν όσοι μεγάλωσαν χωρίς κινητά

16:23

Ο Πούτιν διόρισε τον νέο διοικητή των ρωσικών μη επανδρωμένων δυνάμεων

16:20

Τουρκία: Κατατέθηκε στην Εθνοσυνέλευση νομοσχέδιο για τη διάλυση και τον αφοπλισμό του PKK

16:16

Κασκάρι (Fed): Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αυξάνουμε σταδιακά τα επιτόκια

16:14

6 γραφικά χωριά των Κυκλάδων που αξίζει να ανακαλύψετε

16:06

Electronic Arts: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά-μαμούθ ύψους 55 δισ. δολαρίων - Εκτός Nasdaq η μετοχή

15:54

Jackaroo: Το γνήσιο street food που τζιράρει 25 εκατ. ευρώ

15:51

ΗΠΑ: Μόλις 44.000 προσλήψεις κατέγραψε ο ιδιωτικός τομέας τον Ιούλιο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider