Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου
Σε ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Παρά τις δύσκολες περιόδους που κατά καιρούς βιώνει η παγκόσμια οικονομία, οι ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη εξακολουθούν να διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους περιουσιακά στοιχεία πολλών δισεκατομμυρίων ή ακόμη και τρισεκατομμυρίων.

ΗΠΑ και Κίνα, ως η πρώτη και η δεύτερη αντίστοιχα, ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, έχουν και τις πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Το TheRichest παρουσιάζει:

Κινεζική είναι η πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Η ICBC (Industrial and Commerce Bank of China) διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,02 τρισ. δολαρίων και λειτουργεί από το 1984. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes στην κατάταξη των «μεγαλύτερων δημόσιων εταιρειών του πλανήτη».

Η China Construction Bank είναι η δεύτερη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου, ενώ σχεδόν πάντα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις και των πιο κερδοφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διεθνώς. Διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,7 τρισ. δολαρίων, ενώ μετρά 65 χρόνια ζωής καθώς ιδρύθηκε το 1954.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,26 τρισ. δολαρίων, η Agricultural Bank of China είναι η τρίτη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1951, η έδρα της είναι στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διαθέτει περισσότερα από 320 εκατομμύρια πελάτες λιανικής και πάνω από 2,7 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες. Διαθέτει περισσότερα από 24.000 υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Φρανκφούρτη και όχι μόνο.

Η Bank of China ιδρύθηκε το 1912 στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διατηρεί ένα πολύ ισχυρό διεθνές δίκτυο, με υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λισαβόνα, Μόντρεαλ. Τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 3,09 τρισ. δολάρια.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,6 τρισ. δολαρίων, η JP Morgan Chase, γνωστή και ως απλά Chase Bank, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ιδρύθηκε το 1799 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής οικονομικής ιστορίας. Έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jamie Dimon. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου και διαθέτει πάνω από 5.000 υποκαταστήματα και 16.000 ATMs.

Η HSBC ιδρύθηκε το 1959 και έχει έδρα στο Λονδίνο. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου, ενώ απευθύνεται τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και ιδιώτες.

Διαθέτει 1.800 υποκαταστήματα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,55 τρισ. δολαρίων, θεωρείται η έκτη πλουσιότερη τράπεζα του πλανήτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:24

Χρυσός και Bitcoin μαζί στο «καταφύγιο» των επενδυτών – Ρεκόρ εισροών 7 δισ. δολαρίων

21:55

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Ισμαήλ

21:46

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν υπάρχει σχέδιο» για την ανατροπή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

21:38

Τουρκία: Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα

21:25

Νεπάλ: Η κατάρρευση παγετώνα ενδέχεται να προκάλεσε τη φονική ξαφνική πλημμύρα

21:12

Γαλλία: Ο αριθμός των παιδιών που κοιμούνται στον δρόμο αυξήθηκε κατά 42% από το 2022

20:56

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και ετοιμάζει μονιμότερο μέτρο

20:45

ΕΔΟΑΟ: Η παραγωγή οίνου επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα

20:31

Νεπάλ: Σε 160 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εκατοντάδες τουρίστες αγνοούνται

20:17

«Συναγερμός» στο αμερικανικό οπλοστάσιο

20:11

Apple: Στις 9 Σεπτεμβρίου το event για παρουσίαση του νέου iPhone

20:02

Εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 60 μετανάστες νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων

19:51

Bloomberg: Η Ρωσία εξετάζει κλιμάκωση του πολέμου με χτυπήματα στο Κίεβο

19:47

Εντατικοποίηση ελέγχων στον αιγιαλό και αυστηρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

19:36

Ευρωαγορές: Ήπιες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ

19:27

Austriacard: Στα 186,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα το α' εξάμηνο

19:01

ΗΠΑ: Fed, NASA, υπουργείο Δικαιοσύνης και Γερουσία έπεσαν θύματα κινέζων χάκερ

18:58

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υποψήφια για τη θέση του γγ του ΟΗΕ

18:45

Πυρκαγιά από drone κατέστρεψε αποθήκη της ρωσικής Wildberries στην περιοχή Ταμπόφ της Ρωσίας

18:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου

18:17

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για τη διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

18:06

Η ΕΕ ενεργοποιεί το Copernicus μετά τις πλημμύρες στο Νεπάλ

18:04

UniCredit: Συνάντηση Ορσέλ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ για την εξαγορά της Commerzbank

17:52

Η Σουηδία θα υπογράψει συμφωνία ύψους 4,3 δισ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων φρεγατών από τη Γαλλία

17:42

Χρηματιστήριο: «Κοιτάζει» με αξιώσεις προς τις 2.700 μονάδες

17:42

Γεωργιάδης για ιό Δυτικού Νείλου: «Αυξημένα τα κρούσματα, αλλά απέχουμε από το κύμα του 2018»

17:27

Διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα - Οι σταθμοί

17:13

Η Ουκρανία θα ενισχύσει το μέτωπο του Ντονέτσκ

17:04

Τραμπ για Χαμενεΐ: «Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά,αλλά δεν νομίζω ότι είναι νεκρός»

16:56

Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας λόγω εργασιών υποδομής


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider