Ειδήσεις | Διεθνή
01-12-2019 | 09:21

Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου

Μοιράσου το
Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου

Σε ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Παρά τις δύσκολες περιόδους που κατά καιρούς βιώνει η παγκόσμια οικονομία, οι ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη εξακολουθούν να διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους περιουσιακά στοιχεία πολλών δισεκατομμυρίων ή ακόμη και τρισεκατομμυρίων.

ΗΠΑ και Κίνα, ως η πρώτη και η δεύτερη αντίστοιχα, ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, έχουν και τις πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Το TheRichest παρουσιάζει:

Κινεζική είναι η πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Η ICBC (Industrial and Commerce Bank of China) διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,02 τρισ. δολαρίων και λειτουργεί από το 1984. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes στην κατάταξη των «μεγαλύτερων δημόσιων εταιρειών του πλανήτη».

Η China Construction Bank είναι η δεύτερη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου, ενώ σχεδόν πάντα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις και των πιο κερδοφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διεθνώς. Διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,7 τρισ. δολαρίων, ενώ μετρά 65 χρόνια ζωής καθώς ιδρύθηκε το 1954.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,26 τρισ. δολαρίων, η Agricultural Bank of China είναι η τρίτη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1951, η έδρα της είναι στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διαθέτει περισσότερα από 320 εκατομμύρια πελάτες λιανικής και πάνω από 2,7 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες. Διαθέτει περισσότερα από 24.000 υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Φρανκφούρτη και όχι μόνο.

Η Bank of China ιδρύθηκε το 1912 στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διατηρεί ένα πολύ ισχυρό διεθνές δίκτυο, με υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λισαβόνα, Μόντρεαλ. Τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 3,09 τρισ. δολάρια.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,6 τρισ. δολαρίων, η JP Morgan Chase, γνωστή και ως απλά Chase Bank, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ιδρύθηκε το 1799 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής οικονομικής ιστορίας. Έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jamie Dimon. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου και διαθέτει πάνω από 5.000 υποκαταστήματα και 16.000 ATMs.

Η HSBC ιδρύθηκε το 1959 και έχει έδρα στο Λονδίνο. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου, ενώ απευθύνεται τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και ιδιώτες.

Διαθέτει 1.800 υποκαταστήματα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,55 τρισ. δολαρίων, θεωρείται η έκτη πλουσιότερη τράπεζα του πλανήτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.