Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου
Για την επίθεση η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί.

Τρικάκια, με συνθήματα υπέρ της αποχής από τις εκλογές, πέταξαν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ψυχικό, μέλη του «Ρουβίκωνα». Για την επίθεση έγινε μία προσαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναβάτες σε τέσσερα μηχανάκια τα οποία απλά πέρασαν έξω από την οικία του Προκόπη Παυλόπουλου, πέταξαν τα τρικάκια κι εξαφανίστηκαν.

Για την επίθεση η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το άτομο εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά την «παρέμβαση» της αναρχικής ομάδας έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νέο Ψυχικό, να κινείται σε μηχανάκι χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Η έρευνα για τη συμμετοχή του στην ενέργεια του «Ρουβίκωνα» είναι σε εξέλιξη.

  • Ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» για την «παρέμβαση»

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» χαρακτηρίζει «θεσμική γλάστρα με ύφος καλόβολου θείου» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξαπολύοντας επίθεση κατά του θεσμού του ΠτΔ.

«Ο πρόεδρος δεν εκλέγεται από την κοινωνική βάση αλλά από επαγγελματίες της πολιτικής, δηλαδή από μαέστρους της διαφθοράς, που προέρχονται από τους σάπιους μηχανισμούς των μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν αυτόν το τόπο και έφεραν την κοινωνία στο σημερινό της χάλι. Από τότε που θεσμοθετήθηκε ο ρόλος του, τα πρόσωπα που τον ενσάρκωσαν ήταν προερχόμενα από ανώτερα ή μεσαία κοινωνικά στρώματα, μετριοπαθείς μεν συντηρητικοί δε, με λίγα λόγια ταξικοί αντίπαλοι, αν όχι εχθροί», αναφέρει μεταξύ άλλων η αναρχική ομάδα.

Τέλος, ο «Ρουβίκωνας» εξηγεί τους λόγους που ζητά αποχή από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, επισημαίνοντας: «Όταν εμείς καλούμε σε αποχή από τις εκλογές, καλούμε σε στράτευση. Καλούμε σε μαζικούς οργανωμένους κοινωνικούς αγώνες με απώτερο στόχο την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος της αστικής δημοκρατίας μαζί με το καπιταλιστικό οικονομικό οικοδόμημα.

Γνωρίζουμε ότι δεδομένων των συνθηκών αυτός δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμος στόχος και για αυτό παράλληλα παλεύουμε στο εδώ και στο τώρα για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής και της εργασίας μας με κάθε πρόσφορο μέσο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider