Ειδήσεις | Διεθνή
10-05-2019 | 10:57

Οι 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Μοιράσου το
Οι 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Τη λίστα με τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη παρουσιάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τη λίστα με τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη παρουσιάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την κατάρτιση της οποίας έχει ληφθεί υπόψιν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της κάθε χώρας, με βάσει τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2018.

Δείτε εδώ τον κατάλογο που έχει καταρτίσει το ΔΝΤ με τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου:

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 133.250 δολάρια

Το Κατάρ βρίσκεται στην πρώτη θέση των πλουσιότερων χωρών του πλανήτη χάρη στο πετρέλαιο. Η οικονομία του Κατάρ αναπτύσσεται ταχύτατα, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου που έχει καταγραφεί την τελευταία 20ετία. Εκτός από το πετρέλαιο, το Κατάρ εξάγει φυσικό αέριο, ενώ τώρα τελευταία έχει βάλει στοίχημα να αναπτυχθεί και τεχνολογικά. Στο Κατάρ δεν επιβάλλεται φόρος εισοδήματος.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 112.620 δολάρια

Το Λουξεμβούργο έχει πολύ χαμηλά ποσοστά ανεργίας και μια οικονομία που αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 102.030 δολάρια

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες του κόσμου, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της προέρχεται από τον μεταποιητικό τομέα.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 86.480 δολάρια

Στο Μπρουνέι πρέπει να ζήσεις εάν σιχαίνεσαι να πληρώνεις φόρους. Πρόκειται για τη χώρα που δεν επιβάλλει ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε φόρο στις πωλήσεις. Το σύστημα υγείας και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι δωρεάν.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 81.690 δολάρια

Η ιρλανδική οικονομία έχει αναπτυχθεί ταχύτατα τις δύο τελευταίες δεκαετίες και πλέον διαθέτει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ του κόσμου. Ταυτόχρονα, όμως, η οικονομία της Ιρλανδίας χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανισορροπίες.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 76.620 δολάρια

Η Νορβηγία φιγουράρει αρκετά συχνά σε λίστες και καταλόγους, οι οποίοι παρουσιάζουν τις καλύτερες χώρες για να ζήσει κανείς σήμερα. Και όχι άδικα. Διαθέτει πλούσια αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 72.180 δολάρια

Ο πλούτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προέρχεται, κατά κύριο λόγο, από το πετρέλαιο. Το πλεόνασμα που προκύπτει από την αγορά πετρελαίου διοχετεύεται στο σύστημα υγείας, το εκπαιδευτικό σύστημα και στον στρατό. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι δεν καταβάλλουν φόρο εισοδήματος.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 69.260 δολάρια

Το Κουβέιτ είναι μια μικρή χώρα, αλλά η οικονομία της σημειώνει αξιέπαινη ανάπτυξη, χάρη στα υψηλά αποθέματα πετρελαίου. Σχεδόν το σύνολο των εσόδων της από τις εξαγωγές προέρχεται από τον «μαύρο χρυσό».

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 66.780 δολάρια

Η πανέμορφη Ελβετία είναι περισσότερο γνωστή για τις τράπεζές της και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτός είναι άλλωστε και ο κλάδος με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ελβετικό ΑΕΠ. Η Ελβετία εξάγει κατά κύριο λόγο χημικά, ηλεκτρονικά είδη και φυσικά ρολόγια.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 65.069 δολάρια

Οι ΗΠΑ είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου βάσει ΑΕΠ, ωστόσο βάσει του κατά κεφαλήν ΑΕΠ μετατοπίζεται στη 10η θέση. Η αμερικανική οικονομία στηρίζεται κατά βάση στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ παράγει πρώτες ύλες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.