Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν για Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα και πυρηνικά

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν για Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα και πυρηνικά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την πιθανότητα σύναψης μιας πολυμερούς συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα.

Tηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζητώντας θέματα, όπως είναι η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα, η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας αλλά και η πιθανότητα σύναψης μιας νέας συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την πιθανότητα σύναψης μιας πολυμερούς συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα, στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει και η Κίνα, ή μια παράταση της ισχύουσας Συμφωνίας για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START).

Για το θέμα της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε τον Πούτιν να ασκήσει πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ ώστε να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση.

Σύμφωνα με τη Σάντερς, Τραμπ και Πούτιν αναφέρθηκαν επίσης εν συντομία και στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακό μπλόκο ΑΑΔΕ σε σύνορα και λιμάνια: GPS, κάμερες κατά του λαθρεμπορίου

Οι δεσμοί της Credia - Το νέο στοίχημα του Μαρινάκη - Η σταθερή τηλεφωνία και η ΔΕΗ

O Τσίπρας στη ζυγαριά του Μαξίμου - Επέκταση των ΣΣΕ και αντιπολιτευτική σιγή - Μήνυμα Γιούνκερ στο γαλάζιο Συνέδριο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider