Δωρεά – μαμούθ: Ποιες είναι οι δύο οικογένειες που θα «ξαναχτίσουν» την Παναγία των Παρισίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δωρεά – μαμούθ: Ποιες είναι οι δύο οικογένειες που θα «ξαναχτίσουν» την Παναγία των Παρισίων
Οι δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί προσφέρουν συνολικά 300 εκατ. ευρώ.

Δύο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων με δύο δωρεές αστρονομικών ποσών.

Συγκεκριμένα, οι δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί προσφέρουν συνολικά 300 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του εμβληματικού ναού.

Να θυμίσουμε πως το ιστορικό μνημείο στο Παρίσι είχε τυλιχθεί στις φλόγες για 12 ώρες μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς χθες που κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη δομή του και προκάλεσε την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

Δείτε ποιες είναι οι οικογένειες που έκαναν το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου:

Ο όμιλος LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) ιδρύθηκε το 1987 και είναι διεθνώς η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής και πώλησης επώνυμων ειδών πολυτελείας. Το όνομα προέρχεται από τον οίκο πολυτελείας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Hennessy και Moët et Chandon, ενώ έδρα της επιχείρησης είναι το Παρίσι.

Στην ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ θα βοηθήσει και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό, ο όμιλος Louis Vuitton Moët Hennessy και η οικογένεια Αρνό, καθώς ανακοίνωσαν τη δωρεά του εντυπωσιακού ποσού των 200 εκατ. ευρώ.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους.

Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron. Παράλληλα ο πρόεδρος του ομίλου, και σύζυγος της διάσημης χολυουντιανής ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά-Ανρί Πινό, ασχολείται και με το χώρο του ποσοσφαίρου, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της Ρεν.

Πρώτη, η γαλλική οικογένεια βιομηχάνων Πινό, επικεφαλής του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο πρόεδρος της Φρανσουά-Ανρί Πινό.

«Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:54

Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις υπό την προοπτική κατάπαυσης πυρός στο Ιράν

16:52

Lamda Development: Στο Ελληνικό η ανάπλαση συνδυάζεται με καθημερινή λειτουργικότητα

16:46

Στις 27/4 συνεχίζεται η δίκη των Τεμπών - Αναμένεται παράσταση και από το Δημόσιο

16:34

Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς να κάνετε αίτηση

16:19

Bloomberg: Συμφωνία 650 εκατ. ευρώ Ισραήλ-Ελλάδας για το πυραυλικό σύστημα PULS

16:11

Καράντζαλος: AI και data centers αλλάζουν το παιχνίδι - Το παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα

15:57

Ουκρανία: Έπληξε ρωσική φρεγάτα στο Νοβοροσίσκ και εξέδρα εξόρυξης κοντά στην Κριμαία

15:48

Βουτσινάς (ΚΕΕΕ): Το 54% των ελληνικών επιχειρήσεων δηλώνουν ότι η γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο

15:41

Φρουροί της Επανάστασης: Στοχοθετήσαμε το αμερικανικό αμφίβιο πλοίο USS Tripoli

15:27

Πιερρακάκης: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα - Θα απορροφήσουμε το σοκ της κρίσης στη Μέση Ανατολή

15:27

Βουλή: Έκτακτα μέτα για τον αφθώδη πυρετό - Έντονη αντιπαράθεση Λαζαρίδη-Πολάκη

15:25

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι χειρισμοί εξασφαλίζουν προστασία της παράταξης, των βουλευτών και της αλήθειας

15:21

Μπρατάκος: «Θετική δυναμική, αλλά με σαφείς προκλήσεις για την επόμενη φάση της οικονομίας»

15:16

Επιθέσεις σε πετροχημικές εγκαταστάσεις του Ιράν

15:14

Στα χέρια της Neurocrine η Soleno για 2,9 δισ. δολάρια

14:59

Άκαρπος ο διαγωνισμός του Υπερταμείου για το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής

14:58

12 μικρές πόλεις της Ευρώπης με κινηματογραφική ομορφιά

14:49

Τυχερά παιχνίδια: Έφεραν στο Δημόσιο 1,16 δισ. ευρώ φορολογικά έσοδα το 2025

14:47

Κοντογεώργης: «Ο ορεινός τουρισμός στην αιχμή του δόρατος»

14:33

Βιομηχανία: Πακέτο 100 εκατ. τον χρόνο για το ενεργειακό κόστος - Αντιστάθμιση CO₂, «κούρεμα» ΥΚΩ και επενδύσεις 200 εκατ.

14:33

Η πορεία των τιμών και οι εντατικοί έλεγχοι στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

14:32

Κρεμλίνο: Ολόκληρη η Μέση Ανατολή «φλέγεται»

14:31

Μήνυμα ΠΟΥ για στήριξη της επιστήμης και διεθνείς συνεργασίες

14:27

Πρωτοβουλία-ορόσημο από την Allwyn για ανακαίνιση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

14:26

Ισπανία: Δημοσκοπική άνοδος για τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ

14:26

Reuters: Η Paramount αναμένει υποστήριξη από τον Κόλπο στην εξαγορά της Warner

14:18

Μαρινάκης για ασυμβίβαστο: Ίσως θα πρέπει να συζητήσουμε και για μείωση βουλευτών

14:12

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε λίπος

13:49

20 νεοφυείς επιχειρήσεις στο νέο κύκλο του EnvolveXL

13:47

Κόστα: Η ΕΕ προτρέπει το Ιράν να αποκαταστήσει την ελευθερία στο Στενό του Ορμούζ

gazzetta
gazzetta reader insider insider