Δωρεά – μαμούθ: Ποιες είναι οι δύο οικογένειες που θα «ξαναχτίσουν» την Παναγία των Παρισίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δωρεά – μαμούθ: Ποιες είναι οι δύο οικογένειες που θα «ξαναχτίσουν» την Παναγία των Παρισίων
Οι δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί προσφέρουν συνολικά 300 εκατ. ευρώ.

Δύο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων με δύο δωρεές αστρονομικών ποσών.

Συγκεκριμένα, οι δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί προσφέρουν συνολικά 300 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του εμβληματικού ναού.

Να θυμίσουμε πως το ιστορικό μνημείο στο Παρίσι είχε τυλιχθεί στις φλόγες για 12 ώρες μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς χθες που κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη δομή του και προκάλεσε την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

Δείτε ποιες είναι οι οικογένειες που έκαναν το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου:

Ο όμιλος LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) ιδρύθηκε το 1987 και είναι διεθνώς η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής και πώλησης επώνυμων ειδών πολυτελείας. Το όνομα προέρχεται από τον οίκο πολυτελείας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Hennessy και Moët et Chandon, ενώ έδρα της επιχείρησης είναι το Παρίσι.

Στην ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ θα βοηθήσει και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό, ο όμιλος Louis Vuitton Moët Hennessy και η οικογένεια Αρνό, καθώς ανακοίνωσαν τη δωρεά του εντυπωσιακού ποσού των 200 εκατ. ευρώ.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους.

Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron. Παράλληλα ο πρόεδρος του ομίλου, και σύζυγος της διάσημης χολυουντιανής ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά-Ανρί Πινό, ασχολείται και με το χώρο του ποσοσφαίρου, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της Ρεν.

Πρώτη, η γαλλική οικογένεια βιομηχάνων Πινό, επικεφαλής του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο πρόεδρος της Φρανσουά-Ανρί Πινό.

«Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία

23:45

IAEA: «Οι επιθέσεις κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς πρέπει να σταματήσουν»

23:33

ΕΕ: Τέσσερις στους πέντε ευρωπαίους προτιμούν τα ηλεκτρικά οχήματα

23:17

Visa Express: Πενταπλασιάστηκε ο αριθμός Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

23:12

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

22:59

Οι Χούθι δηλώνουν ότι εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ

22:50

Fuel Pass: Από αύριο πάλι η πλατφόρμα - Μόνο για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3

22:33

Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ άρση της ασυλίας μου» - Τι αναφέρει για τις επόμενες εκλογές

22:21

Τραμπ: «Θα καταστρέψουμε κάθε γέφυρα και σταθμό ενέργειας στο Ιράν μετά το τέλος της διορίας»

22:10

Ιταλία: Ακόμα τρία αεροδρόμια περιορίζουν αυστηρά τα διαθέσιμα καύσιμα

21:58

Διάστημα: Οι αστροναύτες του Artemis ΙΙ κατέρριψαν το ρεκόρ απόστασης από τη Γη

21:46

Σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια θα συμμετάσχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21:34

Από την Τρίτη η επιστροφή αδειών οδήγησης από τον δήμο Αθηναίων

21:20

ΗΠΑ: Η CIA διεξήγαγε «επιχείρηση αντιπερισπασμού» στο Ιράν ενώ αναζητούσε τον αεροπόρο

21:08

Τσίπρας: «Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»

20:56

Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο

20:48

Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο

20:37

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,8% η Νέα Δημοκρατία - Απώλειες μετά τις εξελίξεις για ΟΠΕΚΕΠΕ

20:28

Aegean: Πληρότητες που ξεπερνούν το 75% στις πτήσεις για το Πάσχα - Οι top προορισμοί

20:18

O Τραμπ «δεν ανησυχεί» για το ενδεχόμενο διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Ιράν

20:13

Παπαθανάσης: Στόχος να αντληθούν πόροι ύψους 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2026

19:59

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον προσωπάρχη του έπειτα από σειρά σκανδάλων

19:46

Μπαρό σε Αραγτσί: «Ανάγκη να τεθεί τέλος στον πόλεμο»

19:35

Η τεχνητή νοημοσύνη πάει... πόλεμο

19:29

Ιράν: «Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να κλέψουν ουράνιο στην επιχείρηση διάσωσης πιλότου»

19:18

Premier League: Η Τσέλσι κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία αλλά ουδείς ανησυχεί

19:17

Fuel Pass: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - 14 ερωταπαντήσεις

19:06

Πανελλήνια απεργία ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 24 Απριλίου

18:55

ΤτΕ: Καθαρό μέρισμα 0,638 ευρώ/μετοχή - Από 30 Απριλίου η πληρωμή

18:45

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider