Τι κάνουν πριν πέσουν για ύπνο 13 επιτυχημένοι άνθρωποι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι κάνουν πριν πέσουν για ύπνο 13 επιτυχημένοι άνθρωποι
Αυτές είναι οι συνήθειες 13 ιδιαίτερα επιτυχημένων πλούσιων και διάσημων για πριν από τον ύπνο!

Τις συνήθειες που ακολουθούν 13 ιδιαίτερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ηγέτες και διασημότητες, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, αποκαλύπτει το Business Insider και μας ζυμβουλεύει να τους... μιμηθούμε.

Άλλωστε οι ζωές των πλουσίων και επιτυχημένων είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορούμε να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να «ονειρευτούμε» το πως θα ζούσαμε αν είχαμε τις περιουσίες τους!

Δείτε παρακάτω και πάρτε ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν να... κοιμάστε καλύτερα:

Ο συνιδρυτής της Microsoft βρίσκει πάντα χρόνο για ανάγνωση πριν πάει για ύπνο. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The Seattle Times, διαβάζει για μια ώρα, ανεξάρτητα από το πόσο αργά είναι.

Ενώ καταφέρνει να διαβάσει σχεδόν ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα και επίσης έχει μια λίστα με βιβλία που πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να διαβάσει.

Το υψηλό στέλεχος του Facebook θέλει να αποσυνδέεται από την τεχνολογία πριν πάει για ύπνο. Μιλώντας στο USA Today είπε ότι απενεργοποιεί το τηλέφωνό της, ώστε να μην διαταραχθεί τη νύχτα, παρότι της είναι δύσκολο.

Η συνιδρύτρια και πρώην αρχισυντάκτης του The Huffington Post Media Group αποφάσισε να ακολουθήσει μια αυστηρή ρουτίνα ύπνου αφού κατέρρευσε στο γραφείο της εξαιτίας της εξάντλησης και έσπασε τα ζυγωματικά της. Όπως δήλωσε η ίδια στο CNBC κάθε βράδυ κοιμάται για 7 με 9 ώρες, κλείνοντας όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές γύρω της, ενώ κάνει και ένα ζεστό μπάνιο, διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Η επιχειρηματίας, ηθοποιός, παραγωγός και παρουσιάστρια με κάποιο τρόπο καταφέρνει να βρίσκει χρόνο να διαλογίζεται δύο φορές την ημέρα. Μια το πρωί και μια πριν πάει για ύπνο κάθε βράδυ. Έχει μάλιστα την δική της ειδική εφαρμογή διαλογισμού!

Όταν εκπαιδεύεται, ο χρυσός ολυμπιονίκης στην κολύμβηση κοιμάται σε ένα υπνοδωμάτιο που μιμείται υψηλό υψόμετρο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Baltimore Sun. Αυτό μειώνει την ποσότητα του διαθέσιμου οξυγόνου, αναγκάζοντας το σώμα του να εργαστεί σκληρότερα για να τροφοδοτήσει τους μύες του με οξυγόνο.

Η ηθοποιός και ο ιδρυτής της lifestyle ιστοσελίδας Goop, λέει ότι προσέχει με εξίσου μεγάλη προσοχή τον ύπνο της, όσο και την διατροφή και την υγεία της. Σύμφωνα με το περιοδικό Hello, η Πάλτροου σταματάει να τρώει από τις 8 μ.μ. μέχρι το πρωινό της την επόμενη μέρα στις 8 π.μ., και συνήθως κάνει ένα μασάζ ποδιών ή κεφαλής για να της φύγει το στρες πριν από τον ύπνο.

Για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ευθύνες του ως Διευθύνων Σύμβουλος του SpaceX και του Tesla, ο Έλον Μασκ συνήθιζε να πίνει οκτώ κουτάκια διαιτητικής coca cola και δύο φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα. Όμως όπως είπε το 2015 πλέον αποφεύγει να πίνει καφεΐνη για έξι ώρες πριν από τον ύπνο. Παρακολουθεί επίσης τον ύπνο του με μια εφαρμογή στο τηλέφωνό του.

Όταν ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν στο Λευκό Οίκο, δεν είχε χρόνο για ιδιαίτερα υγιείς ρουτίνες πριν από τον ύπνο καθώς δούλευε συχνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, σε συνέντευξη του στο Rolling Stone είπε ότι, όταν μπορούσε, χαλάρωνε με ένα καλό βιβλίο, μιλούσε με τις κόρες του και τη γυναίκα του και έπειτα έβλεπε περιστασιακά ένα επεισόδιο της εκπομπής The Daily Show.

Η Μισέλ Ομπάμα είπε στο περιοδικό People ότι όσο έμεναν στον Λευκό Οίκο η ίδια και τα παιδιά τους, πήγαιναν πάντα για ύπνο πριν από τον -πρώην πρόεδρο της Αμερικής- Μπαράκ Ομπάμα, περίπου στις 10 μ.μ.

Όπως αποκάλυψε: «Ο Μπαράκ θα έρθει και θα σβήσει τα φώτα και θα μου δώσει ένα φιλί, και θα μιλήσουμε» πριν πούνε καληνύχτα.

 

Ο συγγραφέας βιβλίων φρίκης και επιστημονικής φαντασίας έχει μερικές ασυνήθιστες συνήθειες ύπνου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη του στο Haunted Heart, η ζωή και οι χρόνοι του Στίβεν Κινγκ ότι έχει την ίδια ρουτίνα κάθε βράδυ:

«Βουρτσίζω τα δόντια μου, πλένω τα χέρια μου».

Η διάσημη τραγουδίστρια είπε στο περιοδικό Interview ότι πρέπει να κοιμηθεί «15 ώρες για να τραγουδήσει τον τρόπο που θέλει». Για να επιτευχθεί αυτό, έχει αρκετούς υγραντήρες στην κρεβατοκάμαρά της, οι οποίοι προσθέτουν υγρασία στον ξηρό αέρα. Θεωρρείται πως κάνουν καλό για τον πονόλαιμο. «Βασικά, είναι σαν να κοιμάσαι σε ατμόλουτρο», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της American Express δημιουργεί μια λίστα με στόχους και υποχρεώσεις, σύμφωνα με την Fast Company. Πριν πάει για ύπνο, ο Σενόλτ γράφει τρία πράγματα που θέλει να ολοκληρώσει την επόμενη μέρα.

Το 2012, η εφημερίδα Sun ανέφερε ότι ο ράπερ Έμινεμ τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα παράθυρα του δωματίου στα ξενοδοχεία που μένει για να κρατήσει έξω το φως. Μια πηγή είπε: «Το απόλυτο σκοτάδι βοηθά τον Έμινεμ να κάνει τον καλύτερο ύπνο. Χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική καθώς συνέχεια αλλάζει τις ζώνες ώρας στα ταξίδια του».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:41

Exxon Mobil: Δεν έχουμε δει ακόμη το πλήρες σοκ στην προσφορά πετρελαίου - Προειδοποιεί για άνοδο τιμών

23:28

Πρωτομαγιά με δύο νέα ρεκόρ στην Wall Street

23:10

Γερμανία: Πρώτη μέρα της εφαρμογής έκπτωσης του φόρου στα καύσιμα -Πώς πήγε;

22:51

Πτώση για το πετρέλαιο μετά το «παράθυρο» διαπραγμάτευσης που άνοιξε στο Ιράν

22:24

Τι απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

21:45

UBS: Μειώνει τις προβλέψεις για το ασήμι λόγω ασθενέστερης ζήτησης

21:32

Σαουδική Αραβία: Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική επίσημη κάβα της χώρας

21:15

Τραμπ: Πιθανή συμμετοχή στη G7 εν μέσω εντάσεων για Ιράν και εμπόριο

20:54

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

20:41

Ο Τραμπ διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Αβάνας

20:31

Bitcoin: Ισχυρό ράλι τον Απρίλιο, αλλά με «εύθραυστα» θεμέλια

20:12

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά κάνναβης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

19:58

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων σε ΑΙ το 2027 - Απογειώνονται τα κέρδη στη Wall Street

19:38

Τραμπ: Δεν είμαι ικανοποιημένος με την τελευταία πρόταση του Ιράν

19:12

Ο Τραμπ θα αυξήσει στο 25% τους δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

19:06

Το Πεντάγωνο κατέληξε σε συμφωνία με κορυφαίες εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης

18:59

Βουτιά 25% για τις βρετανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από την «Ημέρα Απευλευθέρωσης»

18:33

Αδιέξοδο στη διάσωση της Spirit Aviation, καταρρέει η μετοχη

18:18

Βρέθηκε το αγαλματίδιο Όσκαρ για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin»

18:05

SOS από την Chevron για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

17:46

Δεν αποκλείεται να δούμε μια μεγάλη αλλαγή στις Magnificent 7

17:30

Πυροσβεστική: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες

17:09

«Χτίζει» πάνω στο ρεκόρ της η Wall Street με τη βοήθεια της Apple

16:55

Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT

16:35

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

16:22

Ακρίβεια: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά, νέο κύμα ανατιμήσεων «βλέπει» η βιομηχανία τροφίμων

16:07

Υπ. Κλιματικής Κρίσης για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, οι ποινές για τους παραβάτες

15:50

Ιράν: Έστειλε νέα πρόταση, μέσω Πακιστάν, για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - «Ουδέν σχολιο» από τον Λ. Οίκο

15:31

ΟΗΕ: Ο νέος νόμος για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ διαιωνίζει τη φυλετική διάκριση

15:16

Estee Lauder: Σχεδιάζει έως και 3.000 ακόμη απολύσεις, αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider