Η Novibet έτοιμη για τις προκλήσεις του μέλλοντος με το Microsoft Azure

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Novibet έτοιμη για τις προκλήσεις του μέλλοντος με το Microsoft Azure
Βασιζόμενη στην ασυναγώνιστη και καινοτόμα προσέγγιση της Microsoft, η Novibet μέσω του Microsoft Azure αναβαθμίζεται σημαντικά, εξασφαλίζοντας την υλοποίηση των τόσο των άμεσων επιχειρησιακών στόχων, όσο και του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας. 

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή ανταγωνιστικότητα και την ευρεία επέκταση του GameTech κλάδου, εταιρείες όπως η Novibet, οφείλουν να παρέχουν ελκυστικές και προσωποποιημένες λύσεις, πλήρως εξατομικευμένες στις ανάγκες των χρηστών, αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή εμπειρία ψυχαγωγίας για τα μέλη τους.

Αναμφίβολα, η συνεργασία της Novibet με το Microsoft Azure ενισχύει κομβικά τη θέση της εταιρείας στο διεθνές στερέωμα. Ο Σωτήρης Χαρίτος, Chief Technology Officer της Novibet, αναφέρει σχετικά: “Η επιλογή του Microsoft Azure από την πλευρά μας έχει διττό στόχο. Σε πρώτη φάση, καθώς είχαμε υπερβεί την υποδομή που μας παρείχε το κέντρο δεδομένων μας, κύριο μέλημά μας ήταν να ανταπεξέλθουμε στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που βιώσαμε την προηγούμενη περίοδο, ως απόρροια της ταχύτατης ανάπτυξής μας. Εν συνεχεία, τοποθετήσαμε στο επίκεντρο τα μελλοντικά μας πλάνα στα οποία πρωτεύοντα ρόλο κατέχει τόσο η μοναδική ευελιξία που μας παρέχεται μέσω του Azure, όσο και η δυνατότητα να δημιουργούμε ξεχωριστά περιβάλλοντα με έναν εξ ολοκλήρου αυτοματοποιημένο τρόπο, όπου η υποδομή δουλεύει για εμάς και όχι το αντίστροφο”.

Με σκοπό την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο Azure, αξίζει να σημειωθεί πως η Novibet έλαβε σημαντική υποστήριξη και τεχνική καθοδήγηση από εξειδικευμένους τεχνικούς του Azure οι οποίοι μοιράστηκαν με την ομάδα της Novibet τις βέλτιστες πρακτικές τους. Εντυπωσιασμένος από την καθοριστική συμβολή της Microsoft, o Matthew Scicluna, Director of Technical Operations της Novibet Μάλτας, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η άκρως προσωποποιημένη υποστήριξη από την πλευρά της ομάδας του Azure καθιστά ευνοϊκότερη για εμας την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών ζητημάτων. Τόσο η αξιοσημείωτη διεθνής παρουσία του Azure, όσο και η, εν αντιθέσει με άλλες πλατφόρμες, στοχευμένη προσέγγισή του, συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξή μας”.

O Adrian Gatt, iGaming Business Development Manager της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, εστιάζει στην αξία της συμμαχίας με τη Novibet, καθώς και στα ανεκτίμητα οφέλη που πρόκειται να αποκομίσουν και οι δύο πλευρές, δηλώνοντας τα εξής: “Σε κάθε επαφή με τους πελάτες μας, αποστολή μας είναι να τους παρέχουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να εξελίσσονται και να αποκτούν θέση ισχύος στην αγορά όπου δραστηριοποιούνται. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να μας εκλαμβάνουν σαν έναν απλό προμηθευτή. Η άριστη συνεργασία της Novibet με τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς του Azure έπαιξε το ρόλο-κλειδί τόσο για την επιτυχή έκβαση του project, όσο και τη δημιουργία αισθημάτων εμπιστοσύνης των πελατών προς εμάς. Η στενή συνεργασία μας με τη Novibet συνιστά φανερή απόδειξη αυτής της προσέγγισης”.

H δυνατότητα επεκτασιμότητας είναι εξέχουσας σημασίας για τη Novibet εξηγεί ο Scicluna: «Με το Azure έχουμε τη δυνατότητα να κλιμακώσουμε τις λειτουργίες μας εντός λίγων λεπτών. Όταν εντοπίζουμε ότι υπάρχει εισροή παικτών, μπορούμε να κλιμακώσουμε τις λειτουργίες μας χωρίς προβλήματα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία DevOps και, ως εκ τούτου, μεγιστοποιώντας τη χρήση του Azure. Η χρήση τεχνολογιών Azure εξασφαλίζει ότι ανεξάρτητα από τη φύση του εκάστοτε ζητήματος που χρήζει επίλυσης, η λύση θα κλιμακωθεί εκθετικά για να καλύψει επαρκώς τον μεγάλο όγκο χρηστών στην πλατφόρμα και τις εφαρμογές κινητού μας».

Η μετάβαση στο Azure τον περασμένο Μάρτιο, έχει αποδειχτεί πηγή ανάπτυξης για την εταιρεία και ο Χαρίτος αναφέρεται χαρακτηριστικά στον ευρύτερο θετικό αντίκτυπο που είχε για την επιχείρηση: «Αυτό που έχουμε παρατηρήσει περιγράφεται με μία απλή φράση: ‘εκθετική ανάπτυξη’. Πράγματι, το επίπεδο ανάπτυξης που έχουμε καταγράψει είναι αξιοσημείωτο. Παράλληλα, είμαστε πλέον απόλυτα βέβαιοι για την σταθερότητα της πλατφόρμας, καταγράφοντας συνεχώς ρεκόρ στην εκπλήρωση του συνόλου των επιχειρησιακών στόχων του τμήματος. Επίσης, ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα των προγραμματιστών μας, αποτελεί η πλήρης ορατότητα που τους παρέχει το Azure σε όλο το εύρος των τεχνολογικών λειτουργιών της πλατφόρμας, κάτι που δεν ήταν εφικτό πριν τη μετάβαση. Συνεπώς, είμαστε πλέον σε θέση να διατηρούμε ανά πάσα στιγμή τον πλήρη έλεγχο της πλατφόρμας μας, και να υλοποιούμε με αυτοπεποίθηση τόσο τις καθημερινές λειτουργίες, όσο και τα μακρόπνοα project μας.

Ακόμα ένα σημείο το οποίο έχει βελτιωθεί ουσιαστικά, είναι η βελτιστοποίηση του χρόνου απόκρισής μας στα πολύπλευρα αιτήματα των πελατών. Είμαστε πλέον πιο άμεσοι και πιο ευέλικτοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των χρηστών μας και να διαχειριστούμε τις λειτουργίες μας, κατά περίπτωση. Η μετάβαση στο Azure ήταν σίγουρα ένα μεγάλο ορόσημο για την εταιρεία στο σύνολό της, ενώ τα οφέλη της μετάβασης αυτής αναγνωρίστηκαν αμέσως από όλους. Για τους τελικούς χρήστες μας η υλοποίηση ήταν διαφανής και απρόσκοπτη, και στο τέλος της ημέρας τους έδωσε τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ταχύτερες και ακόμα πιο αξιόπιστες υπηρεσίες, γεγονός που προφανώς συμβάλλει ουσιαστικά στην καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη που αποτελεί και τη βασική μας προτεραιότητα στη Novibet.

O Σωτήρης Χαρίτος εξηγεί συνοπτικά τις προκλήσεις της μετάβασης στο Azure: «Η μετάβαση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο, ενώ η πλατφόρμα μας βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. Σε πραγματικό χρόνο, λοιπόν, μεταφέραμε δεδομένα και λειτουργίες, διατηρώντας τα μέλη μας ενήμερα για τη διαδικασία. Συνεπώς, κρίνοντας από το τελικό αποτέλεσμα, πρόκειται για ένα τεράστιο success story. Η συμβολή της Microsoft ήταν αδιαμφισβήτητη και ειδικότερα η τοπική παρουσία της ομάδας της Microsoft, με την τεχνογνωσία και την ενεργή συμμετοχή τους στο project, ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του έργου».

Οι πρόσφατες διεθνείς διακρίσεις της Novibet ως “Best In-House Product”, από τα EGR Operator Awards 2020 και “Best Mobile Operator App”, από τα SBC Awards 2020, αποτελούν απόδειξη της τεχνολογικής υπεροχής της εταιρείας και η συνεργασία με το Microsoft Azure αποτελεί την εξασφάλισης της περαιτέρω τεχνολογικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider