«Εκτός» App Store μένει το Fortnite - Η Epic Games μηνύει την Apple (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτός» App Store μένει το Fortnite - Η Epic Games μηνύει την Apple (vid)
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της Apple να καταργήσει το Fortnite από το App Store.

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της Apple να καταργήσει το Fortnite από το App Store, ως «απάντηση» στο νέο πρόγραμμα πληρωμής της Epic Games.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον independent, την Πέμπτη, το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite άρχισε να προσφέρει έκπτωση στους χρήστες του, αν επέλεγαν τη νέα δυνατότητα απευθείας πληρωμής που παρακάμπτει τις πληρωμές μέσω του App Store, κάτι που επιτρέπει στην εταιρεία να παρακάμψει την προμήθεια της Apple για τις συναλλαγές.

Παράλληλα, η Epic Games ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει τις εξοικονομήσεις αυτές στους πελάτες, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 20%.

Πρόκειται για ένα νέο σύστημα, με το οποίο όπως φαίνεται «διαφωνεί» η Apple, η οποία χρεώνει από 15% έως και 30% για κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται σε οποιαδήποτε εφαρμογή βρίσκεται εντός του δικού της καταστήματος εφαρμογών του App Store, πολιτική που εφαρμόζει και η Google στο δικό της κατάστημα Google Play.

Η Apple σε δήλωσή της ανέφερε ότι κατάργησε το Fortnite επειδή η Epic εφάρμοσε μέτρα με την «ξεκάθαρη πρόθεση παραβίασης των κανόνων του App Store», την ώρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Τιμ Σουίνι πρόσφατα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις πλατφόρμες που χρεώνουν 30% για να φιλοξενούν τις εφαρμογές σε αυτές και κατηγόρησε την Apple και την Google για διπολικό μονοπώλιο.

Μήνυση κατά της Apple από την Epic Games

Την αντίδραση της Epic Games προκάλεσε η κατάργηση του Online παιχνιδιού από την πλατφόρμα του App Store, η οποία κυκλοφόρησε ένα «χιουμοριστικό» βίντεο καλώντας τους υποστηρικτές της να ενωθούν στη «μάχη» κατά της Apple και των τακτικών μονοπωλίου που εφαρμόζει, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η κατάργηση του Fortnite, από την Apple, είναι απλώς ακόμα ένα παράδειγμα της τεράστιας δύναμης και επιβολής παράλογων και παράνομων περιορισμών για να διατηρήσει το 100% του μονοπωλίου στο σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογών του iOS» αναφέρει στην ανακοίνωση της η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider