Volkswagen: Αποζημιώσεις για το σκάνδαλο της πετρελαιοκίνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Αποζημιώσεις για το σκάνδαλο της πετρελαιοκίνησης
Το Ομοσπονδιακό Αστικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Volkswagen θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στους πελάτες που εθίγησαν από το σκάνδαλο της πετρελαιοκίνησης.

Αποζημίωση στους πελάτες της οι οποίοι εθίγησαν από το σκάνδαλο με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρείας, οφείλει να καταβάλει η Volkswagen, σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού Αστικού Δικαστήριου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πρώτη δικαστική απόφαση σε ανώτατο επίπεδο για το σκάνδαλο «ντίζελγκεϊτ», η Volkswagen κρίθηκε ένοχη για το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις στις εκπομπές καυσαερίων.

Αποζημίωση ανάλογη των... χιλιομέτρων

Σύμφωνα με την απόφαση, οι πελάτες οι οποίοι θα προσφύγουν εναντίον της εταιρείας ζητώντας χρήματα και επιστρέφοντας το αυτοκίνητό τους, δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί ωστόσο από τον αριθμό χιλιομέτρων που έχει διανύσει το όχημα.

Η δικαστική απόφαση έρχεται έπειτα από προσφυγή του ιδιοκτήτη ενός μεταχειρισμένου VW Sharan από την Ρηνανία – Παλατινάτο, ο οποίος, θεωρώντας τον εαυτό του εξαπατημένο από την VW, ζητούσε να του επιστραφεί το πλήρες αντίτιμο που είχε καταβάλει για την αγορά του αυτοκινήτου. Στο μεταξύ υπάρχουν στην Γερμανία περίπου 60.000 αντίστοιχες δικαστικές διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και η σημερινή απόφαση αναμένεται να λειτουργήσει ως «οδηγός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider