Σε υψηλά εννέα μηνών το bitcoin - Πάνω από τις 26.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά εννέα μηνών το bitcoin - Πάνω από τις 26.000 δολάρια
Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα επεκτείνει το ανοδικό σερί του, κεφαλαιοποιώντας την αναταραχή που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η κατάρρευση των SVB και Signature Bank.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο διαπραγματεύεται την Τρίτη το bitcoin, με το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα να επεκτείνει το ανοδικό σερί του, κεφαλαιοποιώντας την αναταραχή που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η κατάρρευση των δύο αμερικανικών τραπεζών (SVB και Signature Bank).

Αναλυτικότερα, το bitcoin ενισχύεται την Τρίτη σχεδόν 7% και βρίσκεται στα επίπεδα των 26.000 δολαρίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την Παρασκευή -όταν και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πήραν υπό τον έλεγχό τους την SVB- το κρυπτονόμισμα σημειώνει ράλι, με τα κέρδη του να ξεπερνούν το 28%, ενώ από τις αρχές του έτους έχει κερδίσει σχεδόν 60%.

Σε παρόμοια τροχιά και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, καθώς το ether κερδίζει 3,7% και διαπραγματεύεται στα 1.747 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί από την Παρασκευή άνω του 20%. Από τις αρχές του 2023 το ether κερδίζει περίπου 45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SVB: Απώλειες 465 δισ. δολαρίων μέσα σε δύο ημέρες για τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές μετοχές

Ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ - «Άλμα» 50% για την First Republic, στο +64% η Pacific West

Moody's: «Κόβει» το outlook για τις τράπεζες των ΗΠΑ - «Επιδεινωμένο» το περιβάλλον, μετά από την SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider