Ράλι για το bitcoin και το USDC μετά την παρέμβαση των αμερικανικών αρχών για την υπόθεση SVB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι για το bitcoin και το USDC μετά την παρέμβαση των αμερικανικών αρχών για την υπόθεση SVB
Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και η Federal Reserve ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Σε ράλι επιδίδονται τη Δευτέρα το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, μετά την παρέμβαση των αμερικανικών αρχών που ανακοίνωσαν σχέδια για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και ενώ η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Circle διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η σύνδεση με το δολάριο (peg) είναι ασφαλής.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Federal Reserve ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και ενημέρωσαν ότι οι καταθέτες της SVB θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους τη Δευτέρα.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν την ώρα που οι αρχές πήραν υπό την κατοχή τους την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη, στη δεύτερη τραπεζική χρεοκοπία μέσα σε λίγες ημέρες.

Το Stablecoin USD Coin, το οποίο είχε χάσει τη σύνδεση 1:1 με το δολάριο και σημείωσε ιστορικό χαμηλό το Σάββατο λόγω ανησυχιών για την έκθεση της Circle, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το USDC, στη Silicon Valley Bank, ανακάμπτει. Κινείται στα 0,9917 δολάρια, πιο κοντά στην ισοτιμία και πάνω από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας γύρω στα 0,88 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle, Jeremy Allaire, ανέφερε σε tweet ότι το αποθεματικό USDC ύψους 3,3 δισ. δολαρίων που κατέχει στην Silicon Valley Bank θα ήταν πλήρως διαθέσιμο όταν θα άνοιγαν οι αμερικανικές τράπεζες τη Δευτέρα.

Το Bitcoin σημειώνει άνοδο περίπου 8% από τα χαμηλά της Κυριακής, διαπραγματευόμενο στα 22.568 δολάρια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι καταθέτες της Signature Bank της Νέας Υόρκης, η οποία έκλεισε την Κυριακή από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα αποζημιωθούν επίσης χωρίς ζημία για τους φορολογούμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην HSBC ο βρετανικός βραχίονας της SVB – Ασφαλείς οι καταθέσεις

Ποιο «μονοπάτι» θα ακολουθήσει η Fed μετά την πτώση των SVB και Signature Bank - Τι αναμένει η Goldman Sachs

gazzetta
gazzetta reader insider insider