Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: «Τρελός και ανόητος τζόγος τα crypto - Ηλίθιοι όσοι διαφωνούν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: «Τρελός και ανόητος τζόγος τα crypto - Ηλίθιοι όσοι διαφωνούν»
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που αντιτίθενται στη θέση μου είναι ηλίθιοι, δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικό επιχείρημα ενάντια στην τοποθέτησή μου».

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, Τσάρλι Μάνγκερ δεν είναι «φαν» των κρυπτονομισμάτων.

«Μερικές φορές το ονομάζω την κρυπτογράφηση "crappo (σσ: βλακεία)". Είναι απλώς γελοίο το ότι κάποιος θα αγόραζε αυτό το πράγμα», επεσήμανε ο 99χρονος επενδυτής προσθέτοντας πως: «Είναι εντελώς τρελός, ανόητος τζόγος».

Με καθαρή περιουσία 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μάνγκερ ξεκαθάρισε πως δεν θα τα αγόραζε ποτέ: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι που αντιτίθενται στη θέση μου είναι ηλίθιοι, δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικό επιχείρημα ενάντια στην τοποθέτησή μου», ανέφερε σύμφωνα με το CNBC.

Μάλιστα, δήλωσε ότι δεν είναι περήφανος για τη χώρα του «που επέτρεψε αυτή τη βλακεία» ενώ στο παρελθόν είχε προτρέψει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα.

«Πολλοί Αμερικανοί συνειδητοποιούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι απλώς μια κερδοσκοπική βιομηχανία γεμάτη απατεώνες», επισημαίνει από την πλευρά του ο Τζέιμς Ρόιαλ, ρεπόρτερ της Bankrate. Πράγματι, μόλις το 8% των Αμερικανών είχε θετική άποψη για τα crypto τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την οικονομική έρευνα του CNBC All-America Economic Survey.

Η αγορά crypto έχασε περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Το Bitcoin, το δημοφιλέστερο από τα κρυπτονομίσματα, έχασε περισσότερο από το 60% της αξίας του το 2022. Και η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, που κάποτε αποτιμήθηκε στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Crypto: Υπερδιπλάσιες οι δαπάνες για lobbying στην Ουάσιγκτον το 2022

IEA: Το rebound της Κίνας είναι ο «Άγνωστος Χ» για τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας

Forbes Travel Guide Star Awards: Αυτά είναι τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider